1 de desembre del 2011

Un acte Saforíssim i Guia didàctica de La copa dels orígens



Ahir a Gandia, anàrem a l'acte que vàrem anunciar en aquest bloc, on es presentava La copa dels orígens d'Isabel Canet i Insuficient s'escriu amb sang, de Josep Lluís Roig.

Era un acte organitzat per Saforíssims Societat Literària dins del Cicle De tu a tu. La sala d'actes de la biblioteca estava plena i realment pagava la pena. Va ser molt interessant escoltar els autors i Christelle Enguix parlar dels llibres i de literatura.

Les intervencions de les professores Rosa Ribes i Carme Gosàlbez disseccionant de manera molt amena les activitats que fan per introduir a la lectura els seus alumnes i perquè trien uns llibres o uns altres, a més, ens recarregaren les piles. La professionalitat i el bon fer del col·lectiu docent passen per damunt de les moltes dificultats que s'hi troben, per sort per a tots.

Després el debat va ser animat, entre altres, pels sempre afilats i intel·ligents comentaris de la poeta Maria Josep Escrivà, que era entre el públic.

Vàrem fer unes fotos i les hem penjat al facebook de Bullent: https://www.facebook.com/BullentEdicions. Més concretament en aquest enllaç.

Ací en posem alguna, també, al final de l'article.

Només voldriem rectificar un detall: en algun moment es digué que properament apareixeria la guia didàctica de La copa dels orígens i no és exactament així.

Laura Martín Esteve ha elaborat una magnifíca proposta didàctica que ja és pública en forma de pdf a la fitxa del llibre i es pot descarregar ací.



4 comentaris:

  1. Escolteu...: gràcies pels afalacs que m'hi corresponen! Aquella vesprada hi havia ambient i neurones en la sala en quantitat i qualitat suficients com per a haver estat molt més temps intercanviant punts de vista amb els autors, i amb les convidades (Carme i Rosa) que hi van exercir d'honestes i assequibles representants del món de la docència; els qui han de fer --no ho oblidem-- de pont, i si és possible de pont convincent i motivador, entre l'alumnat i els llibres. Aquestes trobades s'han de repetir. Des de Saforíssims farem tots els possibles per incentivar-les.
    Gràcies per tot el temps que dediqueu a la difusió dels llibres i de la lectura. Molta sort!

    ResponElimina
  2. Fou un acte molt agradable que palesa que a La Safor hi ha homes i, molt especialment, dones treballant per les coses importants i lluny dels focs d'encenalls que ens han dut on no voldriem estar.
    Sabem que tu no volies cap protagonisme i ni tan sols sabiem si ens arribaries a llegir, efectivament, hi havia molt de nivell a la sala començant per la taula i per Carme i Rosa que estigueren fabuloses però un públic actiu és ben agradabe tot i que normalment anònim.

    ResponElimina
  3. Moltes gràcies a les dues... La veritat és que, tant per a Rosa com per a mi mateixa, fou una experiència gratificant. En primer lloc perquè ens va permetre de reflexionar sobre allò que fem i allò que ens agradaria fer per aconseguir més i millors lectors... I també per la possibilitat de compartir les nostres idees amb tanta gent.

    ResponElimina
  4. Carme, realment donà gust escoltar-vos!

    ResponElimina