3 de juny del 2013

Els premis dels bibliotecaris van a llibres de Bullent



 

El premi Samaruc infantil és per a Set blancaneus i un nan, de Carles Cano i el juvenil per a Els temps de Sara, de Lucía Arenas


El divendres 31 de maig es lliuraren els XXI Premis Samaruc de Literatura Infantil i Juvenil, que organitza l’Associació de Bibliotecaris Valencians. El veredicte s’ha fet públic en el sopar que ha tingut lloc aquest divendres, 31 de maig a València.


També s'ha atorgat el Premi Bibliotecari d'Honor a Llorenç Giménez, el conta-contesguardó en reconeixement a la tasca que tantes persones rellevants han portat a terme a favor de la lectura pública i les biblioteques.

el Premi Bibliotecari de l'Any, que s'atorga a la trajectòria continuada en l'àmbit de les nostres biblioteques i la seua promoció, que va ser per a Lola Alfonso Noguerón, documentalista de RTVV.

Este any els guardons han anat a parar a dos escriptors de trajectòries ben diferents, però els dos editats a Edicions del Bullent: així en l'apartat de literatura infantil el guanyador ha estat un escriptor consagrat com Carles Cano amb Set Blancaneus i un nan, i en literatura juvenil el llibre guanyador ha estat Els temps de Sara d'una escriptora novell com Lucía Arenas. 

En Els temps de Sara la seua protagonista veu com canvia la seua vida el dia que fa setze anys. Per una banda, coneix a Àlex, algú molt especial per a ella. Però per una altra, son pare li conta un secret de família molt peculiar: li parla d'un gen que predestinarà la seua vida, de desaparicions familiars, de viatges impossibles de creure...
També és Premi Enric Valor de narrativa juvenil.

Lucía Arenas Pastor (Benigànim, 1977). En 1995 comença a estudiar Químiques en la Universitat de València. En acabar la llicenciatura realitza el CAP, i un temps després comença a treballar al CEIP Ruperto Chapí de Villena. Des d’aleshores s’ha dedicat a la docència, i hui en dia és professora de Tecnologia a l’IES de Vallada. Compagina aquesta tasca amb la de ser mare, i busca temps d’ací i d’allà per poder escriure. Els temps de Sara va guanyar el premi Enric Valor de narrativa juvenil i és la primera obra que publica.

Set Blancaneus i un nan és una versió gamberra de Blancaneu i els set nanets, només que a l'inrevés, ací són set les princeses blanques com la neu nascudes en dos parts múltiples de la reina Eduarda. Com que cal buscar un hereu, la reina aprofita l'arribada d'un nan negre com el sutge en una barca a la deriva pel riu per nomenar-lo successor i obligar-lo a casar-se amb una de les seues filles. Però les coses se li complicaran a la malvada reina i el conte acaba de la manera més original i inesperada possible.
També és Premi Carmesina de narrativa infantil



Carles Cano i Peiró (València 1957).  Llicenciat en Filologia Catalana. Ha treballat durant 20 anys com a professor d’institut. Autor de Literatura Infantil i Juvenil, amb  més de cinquanta llibres publicats en diverses llengües. És també guionista de ràdio, televisió i còmics, així com autor teatral i contacontes. Com a contacontes ha participat en alguns festivals internacionals i ha contat en diversos països tals com: Guinea Equatorial, França, Mèxic, Argentina, el Marroc i el Regne Unit, així com en tot l’estat espanyol.Es dedica a la poesia visual i objectual des l’any 2000, i ha realitzat dues exposicions individuals. http://carlescano.com/


En la foto els quatre guanyadors amb Francesc Rodrigo, president dels bibliotecaris:

D'esquerra a dreta: Llorenç Giménez, Francesc Rodrigo, Lucía Arenas, Carles Cano i Lola Alfonso

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada