13 de juny del 2013

El secret de Caterina Cremec, de Lourdes Boïgues, 3a edició


Diuen que la lluna de València podria contar moltes històries que deixarien amb la boca oberta el més escèptic dels oients. En el cas d'El secret de Caterina Cremec és Lourdes Boïgues qui l'explica i, a hores d'ara, és lluny de ser un secret ja que milers de lectors han fet possible el que ens mostra l'autora en la fotografia que encapçala aquest apunt: la tercera edició del llibre.

En moments com aquest, amb escasses bones notícies no podem deixar d'enorgullir-nos per aquesta criatura de Lourdes Boïgues, però també d'Edicions del Bullent cresca i supere etapes.


 A El secret de Caterina CremecCaterina Cremec arriba a València des d’una llunyana regió de Romania. Arrossega amb ella un secret que no li permet ser feliç. Ha viscut sempre a l'ombra dels seus protectors: l’avi Ivan i el seu servent Dukhan. Ara vol aprofitar la nova residència per començar una vida diferent, ser ama del seu destí, ser autosuficient. Tanmateix hi ha massa assumptes pendents en el seu passat i la seva naturalesa com a vampiressa no li posa fàcil la normalitat.


I, més endavant continua la història a La venjança de Caterina. En aquesta nova aventura, Caterina Cremec està decidida a trobar l'assassí dels seus pares i per això emprén un llarg viatge des de València fins a Rússia, passant per Rio de Janeiro. En aquesta missió està sola, perquè les coses amb la seua parella,  Víctor Druss, no van bé i el fidel Dukhan s'ha quedat a València. Mentre busca la pista del caçavampirs, Caterina desbaratarà els plans d'un perillós delinqüent, coneixerà els terribles detalls de la mort dels seus pares i anirà a parar al llunyà casalot d'un parent poc escrupulós. Però ella no es dóna per vençuda i res no l'aturarà: ni els zombis ni els fans embogits ni la seua tasca de presidenta d'un club de futbol molt especial. Trobarà l'assassí? Durà a terme la seua venjança?


Lourdes Boïgues Chorro (Simat de la Valldigna, 1968) és llicenciada en Dret per la Universitat de València i actualment treballa de Tècnica de la Generalitat, feina que compagina amb l’escriptura. Es considera una persona tranquil·la, de gustos senzills i molt familiar. Les seues afeccions són la lectura i els passejos per la muntanya. Ha escrit: Estel estel·lar (Edicions del Bullent, 2005); La taverna del bandoler (Premi Carmesina 2006, Edicions del Bullent); Una iguana al monestir(Edicions Brosquil, 2008); El secret de Caterina Cremec (Premi Enric Valor 2007, Edicions Bullent); La mascota que no existia (Premi Vicent Silvestre 2008, Editorial Bromera); El desenllaç (Premi Benvingut Oliver 2009, Perifèric Edicions);Estel i els àngels (Edicions Bullent 2011) i La màquina i els somnis (Editorial Baula Edelvives 2011) i La venjança de Caterina (Edicions del Bullent, 2012)

A principis del proper curs, el 25 de setembre, l'autora serà a "El micalet parla de llibres" amb tot aquell que vulga consersar amb ella.

5 comentaris:

  1. M'he pres la llibertat de copiar-vos el text a http://intersindical.org/cultura/article_cultura/el_secret_de_caterina_cremec, atés que serà la pròxima lectura d'el Micalet parla de llibres, activitat, com sabeu, que fem entre Intersindical Cultura i la societat coral.

    ResponElimina
    Respostes
    1. De fet, afegim la cita amb El Micalet parla de llibres a l'entrada, per si a algú el llig aquest estiu i li fa goig compartir amb l'autora la lectura.

      Elimina