26 de juny del 2013

Guia didàctica de Vida, obra i secrets d'Helena Mascort, de Dolors Garcia i Cornellà


Lucía Català ha elaborat una extensa proposta didàctica del llibre Vida, obra i secrets d'Helena Mascort, de Dolors Garcia i Cornellà. La podeu trobar com a enllaç a la part dreta de la fitxa del llibre, amb altres continguts, com ara el booktrailer i un tast del llibre i també en aquest enllaç

Com que és un llibre molt relacionat amb el fet d'escriure a la guia de lectura hi ha activitats que giren al voltant de l'animació lectora, dels clubs de lectura i, fins i tot, li ha prestat espai al 30 aniversari de l'editorial i als Premis Enric Valor. Tot un detall, Laura! Cadascú, com no, pot triar les activitats que li agraden i descartar-ne  les que no.

Vida, obra i secrets d'Helena Mascort...
Claustre és una estudiant de batxillerat que ha decidit fer el seu treball de recerca sobre la seva autora preferida i la seva obra. La visita de l'escriptora a l'escola on estudiava quan la noia tenia deu anys li canviarà la vida. Els llibres esdevindran una autèntica passió. Vida, obra i secrets d'Helena Mascort reflexiona al voltant de la creació literària, però parla també de sentiments universals i del poder de l'esforç i la constància.
Aquest llibre va guanyar el Premi Enric Valor de literatura juvenil


Dolors Garcia i Cornellà (Girona, 1956). Llicenciada en Psicologia a la Universitat Autònoma de Barcelona i actualment és tècnica dels Serveis Educatius de l’Ajuntament de Girona.
El 1985 va publicar el seu primer llibre Albert (Premi Just Manuel Casero, de Girona). Ha publicat fins ara més de cinquanta llibres, tots dins de la literatura infantil i juvenil, com ara Canya Plàstica, El drac de Bagastrà L’atzur màgic de l’enigma. També ha guanyat molts premis com el Folch i Torres, Lola Anglada, Joaquim Ruyra, Alfaguara, Ciutat d’Olot, Guillem Cifre de Colonya, Barcanova, Bancaixa, Ramon Muntaner o el Premi Crítica Serra d’Or i el Premi Enric Valor de literatura juvenil.


.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada