14 de febrer de 2014

El pas dels maulets. Per entendre la Guerra de Successió, de Pau Tobar a Xàtiva


Xàtiva és un punt important per a entendre la Guerra de Successió. I viceversa. Per això, al llibre El pas dels maulets, de Pau Tobar, Xàtiva era un lloc de pas obligat en la seua particular gimcana conduïda per un misteriós Joan Baptista Basset a la recerca de les claus d'aquest fet històric tan important per a nosaltres.

Així que també era de justícia fer-hi una presentació emblemàtica. I ja és aquí. A la llibreria La Costera, i amb l'escriptor Toni Cucarella, dos referents de la cultura socarrada (i no només).

Data: Dissabte 22 de febrer de 2014
Hora: 19:30
Lloc: Llibreria La Costera (c/ Gregorio Molina, 17 de Xàtiva)

En l'argument d'El pas dels maulets. Per entendre la Guerra de Successió:

Alícia i Toni són dos amics que apuren les darreres setmanes d'un tranquil estiu a Altea. Unes vacances deliciosament rutinàries fins que un misteriós personatge es creua en les seues vides. Des d'aleshores es veuran immersos en un trepidant viatge a través del temps resseguint escenaris d'un conflicte que canviarà per sempre més la història del nostre poble. Rere el pas dels maulets, els joves crearan sense sospitar-ho el seu propi camí d'estima i rebel·lia. L'enigma que han de resoldre Alícia i Toni ens acosta a la Guerra de Successió i els Decrets de Nova Planta. Uns fets transcendentals que, tot i ser presents al currículum d'Història i Llengua de secundària i batxillerat, sovint passen desapercebuts en la voràgine del curs.

Comença a llegir el llibre en línia:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada