5 de febrer del 2014

Vaig fer la maleta un dia de juny, de Cinta Arasa. Novetat


Ha arribat d'impremta la novel·la guanyadora del darrer Premi Enric Valor: Vaig fer la maleta un dia de juny, de Cinta Arasa.

No cal anar a principis del segle XX per parlar de la injustícia social. De fàbriques que tracten les persones de manera indigna. Però amb la Cinta Arasa el lector pot passejar per aquests paisatges de la humanitat de la manera més intensa. I viure l'odi, la indiferència, l'amor, el desig de llibertat...

Barcelona cremarà d’aquí poques setmanes comptat però ningú no ho intueix. L’Eulàlia, de setze anys, està convençuda que la vida de veritat només es llegeix als llibres. Fa la maleta a casa seva i no s’imagina que tardarà molt de temps a desfer-la, si és que la pot desfer mai.
Som a Barcelona, al juny del 1909. L’Eulàlia acompanyarà el seu pare, un gran industrial tèxtil, en un viatge de negocis al nord d’Anglaterra. Ella parla anglès i ell necessita que li faci d’intèrpret.
A Anglaterra l’Eulàlia descobrirà les condicions de vida dels obrers a les colònies tèxtils. L’Oliver, poc més gran que ella, li ensenyarà què vol dir treballar a una fàbrica... i que la vida de veritat també es pot viure, i el secret de la cicatriu que li parteix el llavi, i el del seus ulls blaus.
L’Eulàlia comprendrà que, quan s’han sabut tants de secrets, tot ha de canviar, per força.
A molts de quilòmetres de distància, algú encén la primera flama.

Cinta Arasa i Carot (Tortosa, 1978) és llicenciada en Ciències Polítiques i de l'Administració. Escriu des que tenia onze anys.
És autora de la novel·la Arran de l’Ebre (Aeditors, 2009) i dels llibres per a infants On és el Sol, Cucafera? (2007), Emergència al País de la Màgia (2010), El món dalt d’una sabata (2012), Missió Trobairitz! (2013), Ja som a l’hivern (2013), La lluna és dolça, Ahmed (2013), Zeineb, la primera enxaneta (2013) i Ha arribat la primavera (2014).
Té poemes i narracions en reculls d’obra d’autors diversos. En poesia, a Joves Poetes Catalans (Brosquil, 2004) el poemari Setembre a Barcelona, i en narrativa La biografia de l’Ebre a Estius a l’Ebre (Aeditors, 2007), Cinc sentits per a l’últim estiu a Onze pometes té el pomer (Cossetània, 2008) i El trabuc de Panxampla a Galeria Ebrenca (Aeditors, 2009) i I unes mitges amb costura o el primer dia a Antologia de joves escriptors dels Països Catalans (Moll, 2013)

Podeu començar a llegir aquí:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada