28 de febrer del 2014

Bruixes, dimonis i misteris, d'Àlvar Monferrer a preu de pre-publicacióEl darrer Premi Bernat Capó de difusió de la cultura popular versa sobre els misteris que ens són més propis.

El llibre serà publicat a principis d'abril a la col·lecció La Farga, en rústega i amb 264 pàgines que donen a conèixer diversos aspectes marginals de la vida i la cultura popular valenciana.

El preu de venda al públic serà de 17 euros però els propers 20 dies hi haurà la possibilitat d'adquirir-lo a preu de pre-publicació a 11,90 euros. Com? A través del nostre web, clicant aquí.

Només arribe el llibre l'enviarem a qui l'haja comprat abans. A partir de 25 euros de compra els ports són gratuïts.

Actualment és ben conegut què és això de la Santa Companya gallega, o que els morts de les tribus índies van a parar al cel del gran Manitú.
A Bruixes, dimonis i misteris hi ha històries com aquestes però de casa nostra:
-Una cadira abacial endimoniada que fa maldats des de fa segles fins a l’actualitat
-Què trobaven els bisbes dels s. XIV i XV quan enviaven a fer estudis sobre bruixeria i superstició? Què preguntaven?
- L’astrologia valenciana.
-Una monja d’Alcoi, fetillera per la gràcia de Déu.
-L’orgue que tocava sol... I molt més!

Àlvar Monferrer (Les Useres, 1940), ha cursat estudis en les universitats de València, Barcelona i Madrid i és Doctor en Filosofia i Lletres en la Universitat de Barcelona. Ha estat professor a la Universitat de Barcelona, al Centre de la UNED, de Castelló - Vila-real, i Centre d’Estudis Teològics Mater Dei, de Castelló de la Plana i també ha fet diversos cursos tant en Barcelona com en Castelló de la Plana.
A banda de publicacions sobre serveis socials, educació i psicologia educativa, ha centrat el seu treball en el camp de l’Etnologia, sobretot, de la religiositat popular i temes derivats amb nombrosos llibres publicats i una quinzena d’articles en diverses revistes. D’entre els llibres publicats destaquem Els endimoniats de la Balma (1997, València, CVC), Els Pelegrins de les Useres (1991, València, CVC), o El Romancer valencià (Antologia). (2004, Picanya, Edicions del Bullent) amb el qual també va guanyar el Premi Bernat Capó l’any 2003.

També ha col·laborat en diversos periòdics i revistes i ha intervingut en emissores de ràdio i televisió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada