31 de maig del 2019

A Tavernes de la Valldigna: 'Sonatines i sonats' de José Colero


El dijous 6 de juny presentem a Tavernes de la Valldigna el llibre guanyador del I Premi de poesia satírica Pego, Sonatines i sonats, de Jose Colero.


La presentació serà a la Casa de la Cultura (Plaça Rafael Chirbes s/n, Tavernes de la Valldigna) i comptarà amb les intervencions de l'autor, de Noèlia Alberola, regidora de Cultura, de Salvador Bolufer, poeta, i de l'editora Núria Sendra.


Diu el diccionari que Sonat és aquell que està trastornat o boig. Encabeix aquesta definició tots els tipus de sonats? L’autor pensa que hi ha un buit en el tractament dels sonats d’arreu del món, especialment pel que fa a la idiosincràsia d’aquests personatges i a la seua manera d’actuar. És aquest buit el que va fer pensar a l’autor que els sonats i les sonades mereixien el tractament literari que els ha sigut negat en altres gèneres.


Sonatines i sonats, és un llibre dedicat als que, de manera conscient o inconscient, fan de la bogeria un mitjà de vida. Hi ha tants tipus de sonats que és impossible dedicar-se a tots en un sol llibre aquí trobem sonatines polítiques i electorals, sonatines reials, patriòtiques, lingüístiques, comunicatives, costumistes... Poemes satírics a l’estil faller que posen l’èmfasi en destacar la bogeria que patim cada dia.


Si voleu saber més d'aquest poemari, podeu escoltar a l'autor en l'entrevista de la passada Fira del Llibre de València:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada