22 de maig de 2019

A Pego, Sonatines i sonats, de Jose Colero. Premi de poesia satíricaEl dijous 30 de maig fem el darrer acte del mes amb humor.
Se celebrarà a Pego la presentació del llibre guanyador del I Premi de poesia satírica Pego, Sonatines i sonats, de Jose Colero.

És el primer llibre fruit del certament literari de poesia satírica que es va lliurar a Pego el desembre passat.

La presentació serà a la Casa de la Cultura (c/ St Domènec, 5, Pego) i comptarà amb les intervencions de l'autor i de Enrique Moll Briones, alcalde de Pego, Laura Castellà, regidora de Cultura, Salvador Bolufer, poeta, i l'editora Núria Sendra.

Diu el diccionari que Sonat és aquell que està trastornat o boig. Encabeix aquesta definició tots els tipus de sonats? L’autor pensa que hi ha un buit en el tractament dels sonats d’arreu del món, especialment pel que fa a la idiosincràsia d’aquests personatges i a la seua manera d’actuar. És aquest buit el que va fer pensar a l’autor que els sonats i les sonades mereixien el tractament literari que els ha sigut negat en altres gèneres.

Sonatines i sonats, és un llibre dedicat als que, de manera conscient o inconscient, fan de la bogeria un mitjà de vida. Hi ha tants tipus de sonats que és impossible dedicar-se a tots en un sol llibre aquí trobem sonatines polítiques i electorals, sonatines reials, patriòtiques, lingüístiques, comunicatives, costumistes... Poemes satírics a l’estil faller que posen l’èmfasi en destacar la bogeria que patim cada dia.

Al programa de ràdio d'À Punt Territori sonor, ha sonat amb aquesta banda sonora: https://www.facebook.com/territoriAPunt/videos/950955235245858/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada