11 de juny del 2019

Agustí Colomer en un vídeo sobre el llibre "Un bri d'esperança"



Agustí Colomer ens parla del seu llibre Un bri d'Esperança en un breu vídeo.
Un bri d'Esperança va ser la novel·la guanyadora del Premi Soler i Estruch de Castelló de la Ribera (les bases del qual podeu consultar a https://www.bullent.net/premi-soler-i-estruch/)

Una xiqueta plena de vitalitat, malgrat la malaltia que pateix, esdevé una metàfora de l’entusiasme i la fragilitat amb què uns jóvens preparen una representació de teatre en valencià en plena dictadura franquista.

Ficció i realitat es barregen en un argument, amb Francesc de Paula Burguera i Joan Fuster com a protagonistes, que ens permet copsar que no hi i ha mur prou fort que no es bade si hi fiquem un bri d’esperança.

Ara, Agustí Colomer ens en fa un breu comentari en aquest vídeo: https://youtu.be/vNM9PGBOYfY



Agustí Colomer Ferràndiz va nàixer a Alcoi l’any 1961. Llicenciat en Dret per la Universitat de València, és funcionari del cos tècnic de la Generalitat Valenciana. Des de l’any 2010 ocupa el càrrec de lletrat secretari general de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. En l’àmbit de la narrativa ha escrit la novel·la A trenc d’alba (Viena, 2016), guardonada amb el Premi 25 d’Abril Vila de Benissa, obra ambientada en temps de la República, que recrea l’experiència de son pare com a alumne de l’Institut Obrer. En el camp de l’assaig ha publicat diversos estudis sobre el valencianisme, alguns de caràcter històric com Retrobar la tradició (Saó, 1996) o Temps d’acció (Denes, 2007) i altres de caràcter polític, en obres col·lectives com Document 88 (Tres i Quatre, 1988), El valencianisme que ve (Saó, 2006), Vida amunt i nacions amunt(Publicacions de la Universitat de València, 2008) o La independència (Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 2014). Un altre àmbit de reflexió s’ha centrat en el pensament personalista i comunitari, en obres com Emmanuel Mounier i Esprit, Europa contra les hegemonies (Premi Cirera i Soler, 2001). És director de la col·lecció «Rent» de literatura religiosa contemporània en valencià (editorial Denes) i membre del consell de redacció de la revista Qüestions de vida cristiana, editada per Publicacions de l’Abadia de Montserrat i la Fundació Joan Maragall.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada