14 de juny del 2019

A Alcoi i a la Vila Joiosa: 'Gat Vell. Dites marineres'


Gat Vell. Dites marineres, de Francesc Xavier Llorca Ibi, 20è Premi Bernat Capó, es presenta aquest dijous 20 de juny a Alcoi.

La cita serà a les 19:45h en el Centre Cultural Mario Silvestre (Av. del País Valencià, 1, Alcoi), i acompanyaran l'autor la catedràtica de filologia catalana per la Universitat d'Alacant Llúcia Martín Pascual, Josep Lluís Santonja, Director d'Arxius i Biblioteques d'Alcoi i l'editora, Núria Sendra.


I el divendres 21 de juny a les 20h, fem parada  al Club Nàutic (Av. del Port, 1)  de la Vila Joiosa. Intervindrà, a més de l'autor, la bióloga Rosa Lloret Picó i el director del Club nàutic de La Vila Antoine Ferrer.

Gat Vell. Dites marineres, és un text que parla de dites frases i refranys propis de la gent de mar. Un repertori fraseològic que tingué -en el seu origen- una funció educativa, crítica, lúdica i amb valor estètic, transmés per tradició oral de generació en generació, i que conforma un producte etnopoètic de primer orde. L'objectiu principal del treball és crear una narració contextualitzada de les produccions populars generades en uns modes de vida en vies de desaparició, per tal que les generacions del segle XXI –urbanitzades i tecnificades– les puguen entendre i assumir com a pròpies.

Al vídeo podeu veure i escoltar l'entrevista que li van fer a l'autor en la passada Fira del Llibre de València: https://youtu.be/VPqCMvYo-zI


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada