22 de juny del 2021

Guia didàctica d''Amaga't dels drons', d'Ester Vizcarra


  Amaga't dels drons, d'Ester Vizcarra, el llibre guanyador de la 40a edició del Premi Enric Valor, és una novel·la ambientada en un futur no molt llunyà per tractar temes que, de fet, són ben actuals:

A mitjan de l’actual mil·lenni, s’ha dut a l’extrem la desconnexió de la humanitat amb la naturalesa, tot és net i ordenat. Tanmateix, un arriscat experiment de tornar a introduir els animals de companyia, foragitats fa molt de temps de les cases per antihigiènics i infecciosos, desperta en ella la comprensió de la injustícia que s’està cometent amb les bèsties. Una femella de tigre es converteix en la seua fidel companya i, per molt que li posen les lleis pel davant, no pot resignar-se a abandonar-la al seu destí quan li siga retirada per haver crescut massa. Aura tractarà de salvar-la, amb l’ajuda de diversos personatges, sovint enigmàtics, i d’una computadora-robot que sembla massa espavilada per la seua condició. Resultarà el pla d’Aura com ella espera? Trobarà un lloc al món per a la seua amiga? No ho sap, però s’adona que l’animal, ignorant de les maquinacions humanes, només la té a ella.

Guillem-Jordi Esteve n'ha elaborat una completa guia didàctica amb activitats prèvies a la lectura, de comprensió lectora i posteriors a la lectura.

Així, des d'una perspectiva temàtica proposa activitats per treballar:

  • el consumisme
  • la fam al món
  • la lluita contra els virus i bacteris
  • el tracte als animals
  • la destrucció de la natura
També contempla distintes formes de treballar la història (la història en imatges, capítol per capítol, final alternatiu) o els personatges.

Ens convida a buscar referències literàries o a fer de periodistes

A parar atenció al llenguatge: el vocabulari, les seqüències textuals o l'estructura del llibre.

I no s'hi atura, ha fet un apartat per pensar-hi més un altre de temes transversals com l'Activisme mediambiental, el Gènere o les espècies en perill d’extinció.

Sense oblidar les activitats lúdiques perquè, al capdavall, el millor de llegir és passar-ho bé.

L'enllaç a la proposta didàctica, com altres informacions del llibre es poden trobar a https://bullent.net/libro/3278-amaga-drons

I l'enllaç directe per descarregar-la és aquest: 
https://bullent.net/ficheros/libros/e68_Proposta_did%C3%A0ctica_Amaga_t_dels_drons!.pdf

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada