3 de novembre del 2021

A Alcoi, Amaga't dels drons!

 


Ester Vizcarra presenta a Alcoi la seua novel·la Amaga’t dels drons! publicada per Bullent Edicions. L’acte està previst per al dijous 11 de novembre de 2021, a les 19 hores, a la sala de la Fundación Mútua de Levante a la plaça d’Espanya. L’escriptora alcoiana Maria Serra, Llicenciada en Hispàniques, s’encarregarà de parlar de la novel·la en una sessió que comptarà amb la col·laboració d’una jove violinista, Mar Mira Pérez, per acompanyar la lectura d’un avanç del relat. També hi haurà una intervenció a distància de la il·lustradora de la portada, Mainés Esteve.   

L’autora, Ester Vizcarra, ha sigut periodista a Alcoi durant trenta anys, sobretot al periòdic Ciudad de Alcoy, on va coordinar el suplement cultural La Casa del Pavo i va dirigir la revista Ciudad Semanal, a més d’exercir com a corresponsal de mitjans com El País i Canal 9.  La seua primera obra narrativa va ser Enterreu-me en batí i sabatilles. Biografia novel·lada de Joan Valls, publicada per Lletra Impresa Edicions. 

La novel·la Amaga’t dels drons! explica com Aura, una adolescent que viu en el futur, mai s’havia plantejat que pogués existir un món diferent del seu. A mitjans de l’actual mil·lenni, s’ha dut a l’extrem la desconnexió de la humanitat amb la natura, tot és net, ordenat i robòtic, fins i tot els arbres de les ciutats. Però un arriscat experiment de tornar a introduir els animals de companyia, foragitats fa molt de temps de les cases per antihigiènics i infecciosos, desperta en ella la comprensió de la injustícia que s’està cometent amb les bèsties. Una femella de tigre es converteix en la seua fidel companya i, per molt que li posen les lleis pel davant, no pot resignar-se a abandonar-la al seu destí quan li siga retirada per haver crescut massa. Aura tractarà de salvar-la, amb l’ajuda de diversos personatges, sovint enigmàtics, i d’una computadora-robot que sembla massa espavilada per la seua condició. No sap si ho aconseguirà, però s’adona que l’animal, ignorant de les maquinacions humanes, només la té a ella. 

Existeix una guia didàctica per treballar a l’escola tots els temes que tracta la novel·la i que es pot descarregar a la pàgina web de Bullent Edicions:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada