9 de novembre del 2021

Programa per a la dinamització de les biblioteques escolars i el foment de la lectura 2021-2020

S'ha publicat la RESOLUCIÓ de 4 de novembre de 2021, de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, per la qual es convoca el Programa per a la dinamització de les biblioteques escolars i el foment de la lectura en els centres docents de titularitat pública de la Generalitat. [2021/11295]


Vos enllacem LA CONVOCATÒRIA

Termini: Del 10 al 19 de novembre de 2021, ambdós inclosos.

- Abans d'efectuar el tràmit de sol·licitud, heu de comprovar que disposeu del Pla de Foment de la Lectura

- Aquest programa inclou, entre els seus objectius, afavorir que el centre puga proveir, completar o actualitzar els fons bibliogràfics de la seua biblioteca escolar i de les seues biblioteques d’aula.

- Del total de la dotació econòmica que reba el centre es destinarà entre un mínim del 30 % i un màxim del 60 % a l’adquisició de fons bibliogràfics de ficció i no ficció.

El centre públic que desitge acollir-se a aquesta resolució haurà d’emplenar el formulari que estarà disponible en l’Oficina Virtual (OVICE). El manual per accedir-hi i emplenar aquest tràmit es publicarà en la pàgina web: 

https://ceice.gva.es/va/web/innovacion-educacion/programa-dinamitzacio-biblioteques-escolars-i-foment-lectura

_________________________________________________________

PER A LA TRIA DE FONS BIBLIOGRÀFIC:

1) Del pressupost per a fons bibliogràfic es pot invertir un màxim del 40% en obres literàries; la resta cal destinar-lo a recursos de no ficció.

2) El 50% de la dotació ha de ser per adquirir fons bibliogràfic en valencià

3) Al menys el 50% de la dotació haurà de tindre autoria o coautoria femenina.


Per ajudar-vos a fer la selecció, vos remetem a:

⇒ Un llistat de les nostres autores, que vam elaborar per al Dia de les Escriptores.

Cal incloure Ester Vizcarra, guanyadora del Premi Enric Valor de Narrativa Juvenil amb Amaga't dels drons, i Maria Josep Carro de Mena, autora de L'illa del corall. Per entendre la relació entre la Corona d'Aragó i Sardenya. 

⇒ La nostra col·lecció 'Claus per entendre el món', (també en castellà) que entra en la categoria de no ficció.

⇒ Els nostres àlbums il·lustrats, entre els quals trobareu Pandora du sort, Premi al Llibre Infantil Millor Editat de la GVA i Premi Samaruc dels Bibliotecaris Valencians. 

Per altra banda, en el moment tingueu la dotació, podem ajudar-vos a completar la tria segons els requisits; bé siga amb títols de la nostra editorial o d'altres. 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada