3 de febrer del 2022

'La dona invisible', de Mònica Richart #novetatBullent

 

La dona invisible, de Mònica Richart, darrer Premi Soler i Estruch de Castelló, es perfila com una de les novetats més fresques de la nova temporada literària. 

La dona invisible és la història d’una dona de la neteja, Mihaela, que troba un cadàver a la conselleria on treballa i decidix investigar-ne la mort abans de suïcidar-se, com a últim projecte vital. Amb eixe pretext, i des de l’ull crític d’una senyora romanesa de vora setanta anys, la història homenatja i satiritza alhora la funció pública i, de retruc, la classe política mitjana, els alts càrrecs que ens queden bastant a prop. També, sempre en clau irònica, convida a la reflexió sobre la soledat d’algunes persones majors. 

Una novel·la no depriment sobre la depressió.

La dona invisible ha estat guanyadora del Premi Soler i Estruch en el marc dels LXV Premis Castellum Ripae. La coberta ha estat il·lustrada per l'artista Elga Fernández Lamas

Ja hi ha previstes diverses presentacions de la novel·la. La primera, a la Plaça del llibre d'Alacant el diumenge 13 de febrer, entre altres.

Monica Richart, (Antella, 1992). Tot i la seua joventut, compta amb diversos premis literaris, entre els quals el Premi València Nova de Narrativa de la Institució Alfons el Magnànim per la novel·la violeta i el llop (Bromera, 2018). També ha rebut alguns premis de narrativa curta per alguns dels seus relats (com ara "Remiehzla" o "Prosopagnòsia", disponibles en línia) i ha col·laborat amb relats breus amb la revista L'illai la revista La lloca, entre d'altres. Amb La dona invisible (Bullent, 2022), Premi Soler i Estruch 2021, es consolida com a novel·lista i es perfila com una de les veus més destacades de la nova generació de novel·listes actuals en català.

Es va graduar en Traducció i Interpretació a la Universitat Autònoma de Barcelona i és professora de valencià a l'Escola Oficial d'Idiomes.

Per saber més + https://bit.ly/3AVSM7tCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada