8 de novembre del 2022

A Alacant, "Pandèmia. Quan el passat és el pròleg del futur", de Josep Bernabeu

 


Amb la pregunta «pot un virus explicar una pandèmia?» El llibre Pandèmia. Quan el passat és el pròleg del futur, de Josep Bernabeu centra des de l'inici la qüestió clau que pot ajudar a entendre, de manera didàctica, la complexitat dels factors que estan darrere d'una pandèmia. A partir de la idea que cada període i civilització ha comportat una càrrega de malaltia lligada als canvis en les formes de vida i els problemes d'adaptació que comporten, en successius apartats s'explica com han anat sorgint les malalties de naturalesa infecciosa que han acompanyat a l'espècie humana, amb una atenció particular als factors que expliquen la seua difusió i comportament epidèmic. Des dels supòsits d'allò que coneixem com la història aplicada, l'assaig fa un ús del passat per a entendre el present i encarar el futur. El lector trobarà les claus per a interpretar de manera crítica la realitat que comporta una pandèmia i com poder afrontar-la des del coneixement.

Serà el dimarts 15 de novembre de 2022, a les 19 h.  

Presencialment a la Sala Conferències. Seu Universitària Ciutat d'Alacant (C/ Sant Ferran, 40).

També pot seguir-se on-line a través del següent enllaç directe: https://si.ua.es/es/videostreaming/seden.html

Per als qui vulguen formular preguntes durant la sessió poden fer-ho a través del següent correu electrònic: seu.alacant@ua.es

Intervenen:

Rosa Ballester Añón. Catedràtica emèrita d'Història de la Ciència en la Universitat Miguel Hernández i Vicepresidenta de la Reial Acadèmia de Medicina de la Comunitat Valenciana.

Josep Bernabeu Mestre. Catedràtic d'Història de la Ciència de la Universitat d'Alacant. Autor del llibre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada