31 d’agost del 2023

Lliurament dels premis Castellum Ripae 2023: 67é premi Soler i Estruch, 3r Premi de no ficció infantil Maria Dolores Català


El proper divendres, 8 de setembre, a les 20 h en la plaça de l'Om, tindrà lloc la vetllada literària de l'acte de lliurament dels premis Castellum Ripae 2023.

Podrem conèixer als autors/es i les seues obres guanyadores de les tres modalitats del Certamen:

Premi Soler i Estruch: narrativa. El guanyador/a rebrà una dotació econòmica de 5.000 € i la publicació del llibre per part de l'editorial Edicions Bullent.

Premi Mª Dolores Català Amorós: narració de no ficció infantil. El guanyador/a rebrà una dotació econòmica de 1.500 € i la publicació de l'obra per part de l'editorial Edicions Bullent.

Premi Ausiàs March: poesia infantil dirigit a alumnes de primària de Castelló.

L'acte estarà conduït per Zequi Castellano, a més comptarem amb l'actuació musical de Sandra Monfort. En finalitzar hi haurà una picadeta per a tothom.

Al premi Soler i Estruch, s'han presentat 24 originals i  el/la guanyador/a rebrà 5.000 € i veurà publicada l’obra premiada a càrrec d'Edicions del Bullent. I el Premi Maria Dolores Català de No Ficció infantil està dotat amb 1.500 € i també .

L'any passat al Premi Soler i Estruch va guanyar la novel·la de misteri 'La nova mestra', de Carme Cardona. 


A 'La nova mestra', Adela Ferro és una jove que arriba a Fontfreda, el seu primer destí com a mestra. Fontfreda és una població rural i muntanyenca, un paratge agrest i remot. Lluny de la seua família i en un ambient fosc, propi de mitjan segle passat, la nova mestra es veurà atrapada en una obsessió que es va apoderant d’ella i endinsa el lector en les profunditats d'un thriller psicològic amb final negre com un pou.

Pel que fa al Premi Ma dolores Català de No ficció infantil, va guanyar 'Agricultura per a gent curiosa', de Maria Josepa Payà, que ha estat publicada en tapa dura i il·lustrada per Rafa Alonso.


 Agricultura per a gent curiosa és una introducció als orígens de la producció d’aliments. Parla, de forma senzilla, de com funcionen les plantes i de com són d’importants el sòl i la biodiversitat. Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada