4 de setembre del 2023

La pedra rosa, de Muriel Villanueva i Sara Sánchez. Novetat àlbum il·lustrat.

 


La nova proposta d'Edicions del Bullent en àlbum il·lustrat és  La pedra rosa, de Muriel Villanueva i Sara Sánchez.

Muriel Villanueva ens endinsa en el bosc poètic de La pedra rosa, on l'unicorn, la licàntropa, el drac, la sirena i les fades conviuen en un món tan imperfecte com tots. Ple, això sí, de ritme, de diversitat i d'estima. La diversitat de gènere, temàtica central de l'àlbum, respon al reclam de professionals de l'ensenyament que troben a faltar materials similars per als més petits i serveix alhora d'excusa per introduir un valor de respecte universal i incondicional. Adreçat a tots els públics, el llibre mostra un univers il·lustrat per Sara Sánchez amb imatges amarades de vida que abandonen els colors bàsics i abunden en tons pastel, per acompanyar un missatge complex i de concòrdia.

Aquest és l'inici del llibre:

«El meu bosc és un lloc màgic,
m’envolta i el porte al cor.
Per això voldria parlar-te’n,
veure si m’entens un poc».

El llibre serà a La Setmana, al mòdul 1 de l'AEPV i l'autora Muriel Villanueva participarà en el «Matí de literatura valenciana» en la secció dedicada a la Literatura infantil. Serà el diumenge 10 de setembre a les 11:50h.

Al web d'Edicions del Bullent es poden veure les primeres pàgines, així com altra informació: https://www.bullent.net/libro/3314-pedra-rosa

Muriel Villanueva (València, 1976) és escriptora, autora de més de trenta obres literàries per a totes les edats, incloent-hi novel·les, llibres de contes, poemaris, obres de teatre i curtmetratges cinematogràfics, a més de publicacions breus en antologies i en línia. Hi destaquen La gatera, Rut Sense Hac, Duna, Dunes, El refugi del Tarek i la trilogia L’Esfera. Ha merescut més d’una desena de premis, entre els quals el J.M. Casero, el de la Crítica dels Escriptors Valencians, el Carlemany, l’Atrapallibres i el Llibreter.

Ha estat traduïda al castellà, l’anglès, el portuguès, el polonès, el coreà i el xinès.

És llicenciada en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada per la Universitat de Barcelona, diplomada en Educació Musical per la Universitat de València, i ha estat formada en Constel·lacions Familiars a l’Espai Sistèmic i Humanista.

Com a formadora, acompanya processos d’escriptura d’altres persones i organitza tallers i residencials des del projecte Escriptura Natural, compartit amb l’escriptor Roger Coch.

Actualment publica amb regularitat a la revista digital Catorze, col·labora en projectes teatrals propis i aliens, i escriu guions per a la productora de cinema independent Círculo Bipolar.

Sara Sánchez és il·lustradora de Valladolid que viu i treballa a Barcelona. Dos ambients ben diferents i que són la base de tot el que la inspira: els colors i els sons de la naturalesa, la bellesa de les plantes i dels animals, els petits detalls del dia a dia, els objectes antics plens d'història i històries...

Històries que plasma amb llapis de colors, aquarel·la, grafit... i en els últims anys les tècniques digitals, que s'han sumat a la meva llista de materials imprescindibles. També és amant dels quaderns de dibuix que m'acompanyen en els meus viatges i excursions i em donen aquesta llibertat i espontaneïtat creativa tan necessària.

Va estudiar Il·lustració a l'Escola d'Art de Valladolid i continua formant-se amb cursos i tallers relacionats amb l'àlbum il·lustrat i la il·lustració.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada