19 de setembre del 2023

Peret a Alcoi, amb Jordi Raül Verdú

 


Fa temps, hi hagué a Castalla un home que li deien Peret. Es va casar amb Carmeta, una dona ben guapa del seu poble. Diners en tenien pocs, però com ell era molt faener, prompte va anar millorant de fortuna i va comprar algunes terres. Ara, quan van conéixer un tal Jeroni, que era ric de bo de bo, va ser quan van augmentar de veritat les seues riqueses…

Així comença l'adaptació de Jordi Raül Verdú de la rondalla "Peret", d'Enric Valor. Aquesta rondalla ha estat il·lustrada per Isabel Corbalán, en un col·laboració amb l'Escola d'Art i Disseny d'Alcoi (EASD).
Vols saber com es va fer més ric?

El 29 de setembre a les 19h, en la Fundació Mutua Levante d'Alcoi, Jordi Raül Verdú i Isabel Corbalán ens presentaran la rondalla.

Amb Peret acaba el projecte d'adaptar les 36 Rondalles Valencianes que Enric Valor va recollir de la narrativa de tradició oral valenciana a un llenguatge més senzill per als infants per part del mestre i també rondallista Jordi Raül Verdú. Han estat 32 llibres il·lustrats en color per distints il·lustradors i il·lustradores. En Peret, la il·lustradora Isabel Corbalán ha estat triada com a resultat de la col·laboració amb l'Escola d'Art i Disseny d'Alcoi.

Es poden consultar totes les rondalles adaptades a https://www.bullent.net/detalle-coleccion/?co_id=85


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada