17 d’octubre del 2024

'La cadira de l'artista indòmit", d'Ester Vizcarra #Novetat

 


'La cadira de l'artista indòmit', d'Ester Vizcarra és el darrer llibre de la col·lecció Miratges. Una novel·la basada en fets reals.

Manuel, un jove enamorat de l’expressionisme abstracte, sent que ha de deixar la seva ciutat, l’Alcoi dels anys 60, per desenvolupar-se artísticament. Amb aquest objectiu es trasllada a Madrid, Barcelona, València i Las Palmas de Gran Canaria, on s'uneix a grups influenciats pel surrealisme i la contracultura.

L’artista s'endinsa allà en el conceptualisme abstracte, assaja el neodadà i també s’aventura en la literatura experimental i la performance. Pinta a Venècia i viu la Nova York de l’elit artística del moment, on arriba a coincidir amb Dalí i Warhol.

El camí de l’avantguarda no és fàcil. Manuel no és dels que es rendeix però, serà capaç de viure del seu art? O haurà de tornar a casa carregat amb la seua frustració i el seu esperit indòmit?

Ester Vizcarra narra amb detall les passions, amistats i traïcions que envolten Manuel Solbes Arjona, basant-se en la vida real d'aquest singular artista.

https://www.bullent.net/libro/3328-cadira-artista-indomit es poden llegir les primeres pàgines. La coberta és d'Elga Fernández.

Ester Vizcarra i Fortuny (Mollet del Vallès, 1956), viu a Alcoi des de l’any 1977. Llicenciada en Ciències de la Informació i diplomada en Estudis Avançats amb l’especialitat d’Antropologia Social, exercí com a periodista del diari Ciudad de Alcoy, on va ser coordinadora del suplement cultural La Casa del Pavo, directora de la revista Ciudad Semanal i redactora en cap de l’edició ordinària. També fou corresponsal de Canal 9 Ràdio i TV, El País i Mundo Diario, a més de col·laboradora de La Hoja del Lunes de l’Associació de la Premsa d’Alacant. Dirigí i conduí el programa cultural «El Galliner» de Ràdio Z Alcoi i actualment és col·laboradora d’opinió de Ràdio Alcoi Cadena Ser. Va obtenir el Premi CAPPEPV de Periodisme de la Coordinadora d’Associacions Escola Valenciana l’any 1992.

S’estrenà en la narrativa amb Enterreu-me en batí i sabatilles (Lletra Impresa, 2017), basat en la vida del poeta Joan Valls i Jordà. Guanyà el Premi Enric Valor de Narrativa Juvenil amb Amaga’t dels drons! (Bullent, 2021) i també ha publicat l’àlbum infantil El Joan somia colors (Mediterrània, 2023). A més, ha elaborat quaderns didàctics sobre Ovidi Montllor i el poeta Joan Valls.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada