18 d’octubre del 2024

A Pego, "La terra i la paraula", de Juli Capilla #PremiJosepVicentMarqués

 



'La terra i la paraula', de Juli Capilla, darrer Premi Josep Vicent Marqués d’assaig dels Premis Ciutat de València, fa una nova parada en la increïble gira de presentacions que ha anat fent al llarg del país. A Pego.

El llibre començà a gestar-se arran de la mort d'un bon amic, però ha esdevingut molt més. També a nivell de la crítica el llibre està recollint elogis. La darrera, en la revista Saó, un deliciós article de Rosa Roig que paga la pena llegir sencer (ací, l'enllaç) i que diu coses com: «“Hi ha paraules que no existeixen”, però Juli les busca a través de la memòria. Un diàleg que ens ajuda a véncer la por, el trasbals, l’enuig. Juli va córrer entre paraules per desfer-se d’un dolor punyent, acompanyat de família, mare i pare, malalties, sexe, filles i fills, amics, amors, passió, art, literatura i una obsessió per trobar el ressort que despertaria l’amic. Vos aconselle que l’acompanyeu, és un viatge de successos que mereixen ser recordats».

La propera presentació a Pego serà en el marc de les novenes Jornades Culturals d'Atzaïla (adjuntem el cartell amb la programació completa) el 📆 divendres, 25 d'octubre, a les 19,30h. ⌚ a L?Espai Veïnal (Plaça dels Molins de la Vila, 9, Sueca)📌. Intervindrà en la conversa, a més de Juli Capilla, l'escriptora Elvira Cambrils. 👥

Un poble, la terra roya i la pedra blanca. Un poble apartat i fronterer, Pedralba. Una mort prematura que ho capgira absolutament tot, que ho anorrea. La perdurabilitat de la paraula, malgrat tot. De la terra i la paraula. Aquest és un llibre de memòries i un dietari ensems. Les històries i les vides de la gent d’un poble qualsevol. El temps que s’ho enduu tot sense remei.

Juli Capilla ens ofereix, amb La terra i la paraula, un text brillant, un testimoni sobre l’amistat, la mort i també la vida; sobre la bellesa dels moments viscuts. Un text poètic i assagístic alhora que ha merescut el Premi Josep Vicent Marqués d’assaig dels Premis Ciutat de València.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada