9 d’octubre del 2024

'L'aventura', de Roser Rovira i Roberto Garcia guanya el Premi La paraula imaginada 2024

 




'L'aventura', de Roser Rovira i Roberto Garcia Barragan, és l’obra guanyadora del Premi La Paraula Imaginada de la Font d'en Carròs enguany. 

'L'aventura' és una preciosa història sobre una tortuga de peluix, Titi, que és la companya inseparable de Cassandra. Tanta aventura juntes, però, fa que la tortugueta ja no siga igual que quan era nova, Ha perdut un ull, està descolorida… 
L'autora ha volgut reflectir «el pas del temps i els canvis que inevitablement patiran els nostres cossos. Envellir i fer-ho acompanyat d'aquelles persones que més ens estimen. Però sense oblidar-nos que aquest recorregut també pot tenir la seva part divertida».

Aquest dimarts 8 d’octubre, en el sopar Estellés de la Font d’en Carròs, s’ha entregat el guardó del Premi “la Paraula Imaginada” per tercer any. El premi ha estat convocat per l’ajuntament de la Font d’en Carròs, amb la finalitat d’incentivar i promocionar la lectura i la sensibilitat artística a través dels llibres il·lustrats i ha comptat amb la col·laboració del departament de dibuix de la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València i de l’editorial Edicions del Bullent.

El premi té una dotació de 6000 € i la publicació de l’obra. s’han presentat 17 obres de gran qualitat, a parer del jurat. El jurat ha estat composat per la regidora Celia Escrivà, l’escriptora Joaquina Barba, la guanyadora de l'any passat Anna Roig, l’editora Núria Sendra i el cap del departament de dibuix de la Facultat de BB.AA. de la UPV Rubén Tortosa.

Roser Rovira va nàixer a Vic el 1972 i viu a Boston. Ha escrit diversos contes que ens expliquen la importància de la intergeneracionalitat, de l’acceptació d’un mateix, de les petites coses quotidianes que ens fan la vida més afable, més plena i més alegre com ara l'àlbum "Tinc una tieta pirata" (Editorial l'Obrador, 2023), “Pessigolles” (Editorial El Cep i la nansa), o la novel·la “Un dia de sol” (Editorial el Punt Volat), entre altres. També ha publicat contes a la revista Cavall Fort, al Diari Ara, el blog “Arrugues” a la secció de Criatures, i té un Blog per a positivitzar la vellesa www.roigdetardor.com

Roberto Garcia Barragan  Neix a Barcelona l'any 1982. Il·lustrador vocacional i autodidacta, ha il·lustrat més d'una vintena de llibres infantils amb diverses editorials. Inicia la seva aventura en el món de la il·lustració en col·laboració amb diferents associacions durant l'etapa en què va residir a Itàlia (2005-2010). En tornar a Barcelona continua amb la seva formació com a il·lustrador i transforma la seva passió pel dibuix en una activitat professional. Des del seu estudi a Martorell continua imaginant i creant mons i personatges de fantasia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada