30 d’abril del 2019

A Benidorm: 'Gat Vell. Dites marineres' de Francesc Xavier Llorca Ibi



Com a primer dels actes de la setmana cultural en commemoració de la Carta de Poblament de Benidorm, el dilluns 6 de maig, hi ha programada la presentació del llibre "Gat Vell. Dites marineres", de Francesc Xavier Llorca Ibi
Serà a la Casa del Fester, a les 20:30 hores i anirà a càrrec càrrec del Dr Rafael Alemany Ferrer. Comptarà amb la intervenció de l'editora, Núria Sendra Marco i de l'autor mateix.

"Gat Vell. Dites marineres" és un text que parla de dites, frases i refranys propis de la gent de mar. Un treball de recol·lecció oral al llarg de més de vint anys, que no hauria aplegat a bon port sense la pacient i sàvia col·laboració coral de persones que van viure, estimar i patir la vida en la ratlleta blava. Vida dura i patiments que feren dir als pensadors clàssics que hi ha tres classes d’hòmens: els vius, els morts i els qui van per la mar. Autèntics gats vells carregats de sàvia experiència que bastiren una part bàsica de la nostra cultura patrimonial. Un patrimoni que cal posar en valor i difondre per salvaguardar-lo de l’oblit en temps de canvis fonamentals. Veus, dites i sons que no moriran mentre hi haja gats vells que maulen a la lluna amb paraules de mar.


Ha guanyat el Premi Bernat Capó de difusió de la cultura popular.

En aquest enllaç, es pot escoltar l'autor parlant del llibre a ràdio El Far, el dia de Sant Jordi a partir de les 2 hores i 3 minuts de programa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada