30 d’abril del 2019

A la Fira del llibre de Castelló, "Un bri d'esperança" i "A la platja de Camus"



Castelló està de Fira. Aquest any, serà la 35 edició i es realitzarà del 25 d’abril al 5 de maig de 2019 en la plaça Santa Clara. La plaça s’omplirà de llibres, autors i autores, presentacions, activitats i propostes de lectura molt interessants.

El divendres 3 de maig a les 18 hores hi ha programada una activitat ben especial: la presentació conjunta de les novel·les  A la platja de Camus, d'Elvira Cambrils (llibre del mes d'abril del Full de lectura) i Un bri d'esperança. Sueca, 1952 , d'Agustí Colomer (Premi Soler i Estruch).

Un bri d'esperança. Sueca, 1952 , d'Agustí Colomer: Una xiqueta plena de vitalitat, malgrat la malaltia que pateix, esdevé una metàfora de l’entusiasme i la fragilitat amb què uns jóvens preparen una representació de teatre en valencià en plena dictadura franquista.
Ficció i realitat es barregen en un argument, amb Francesc de Paula Burguera i Joan Fuster com a protagonistes, que ens permet copsar que no hi i ha mur prou fort que no es bade si hi fiquem un bri d’esperança.

Mentre que A la platja de Camus, d'Elvira Cambrils: L’atzar ofereix a Sílvia, guionista de cinema frustrada, treballadora a temps parcial i mare de dues filles, el relat de Daniel –un valencià d’Algèria, admirador d’Albert Camus, que va fugir d’allà el 1962 amb la independència de la colònia– de la mà del seu fill, Toni-Lluís. A la platja de Camus és una novel·la a quatre veus sobre la dificultat, quan no impossibilitat, d’arribar a la veritat. Els personatges opten per l’alegria de viure i el dret a estimar sense mesura, com diu Camus, per a escapar de les desventures que acompanyen la vida humana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada