2 d’abril del 2019

Dues o tres pintes més tard, de Ferran Archilés. #Novetat


Dues o tres pintes més tard. Notes disperses (2012-2014) és un assaig escrit com un diari sense dates. És un llibre que parla de lectures, d’experiències i de viatges acumulats en anys de crisi, social i potser personal. La veu en primera persona, però, lluny de servir per a mirar-se el melic, pretén servir de catalitzador d’un temps i una realitat cultural i política difícil i quasi sempre impossible d’interpretar amb velles certeses. 

Construït amb anotacions breus i disperses, Dues o tres pintes més tard és un llibre per a obrir a l’atzar i anar recorrent els seus meandres, per a aturar-se i discutir.
Si un assaig és un “tempteig”, Dues o tres pintes més tard vol arriscar-se a cercar a través de l’escriptura un pensament resistent. Ple de dubtes i fragmentat, qui sap si escèptic i tot. L’escriptura com a refugi.

Unes pintes de cervesa amarga, la vida.

Ferran Archilés Cardona (Castelló de la Plana, 1971) és historiador, assagista i professor del departament d'Història Contemporània de la Universitat de València. Ha publicat, entre altres, Una singularitat amarga: Joan Fuster i el relat de la identitat valenciana (2012), el poemari Mala memòria (Premi Manel Garcia Grau, 2010), La persistència de la nació: estudis sobre nacionalisme (2015) i Inventar la nació: cultura i discursos nacionals a l'Espanya contemporània (2017), els dos darrers com a coordinador. Amb Dues o tres pintes més tard. Notes disperses (2012-2014) ha guanyat el Premi Josep Vicent Marqués d'assaig, dins els premis Ciutat de València.

Més informació sobre el llibre a: https://www.bullent.net/libro/3243-dues_o_tres_pintes

Per llegir les primeres pàgines: https://issuu.com/bullent/docs/_05__tast_dues_o_tres_pintes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada