27 de maig del 2010

TERTÚLIA: "EL SÀHARA, UN PAÍS AL DESERT", Per a entendre el conflicte saharauí


_A VALÈNCIA

Dia: Dimarts, 1 de juny de 2010
Hora: 19:30 hores
Lloc: Llibreria Primado(Primat Reig 102, València)

A carrec de: Francisco Collado, autor del llibre, Joan Badenes, psicòleg, amic del poble sahrauí i Mohamed El Mamun Ahmed, delegat sahrauí en la C.V.

Un país al desert. Per entendre el conflicte sahrauí
Zag, un xiquet sahrauí, és acollit per la família de Miquel per passar un parell de mesos a sa casa. Durant eixe temps Zag es troba un món amb un paisatge i uns costums completament diferents a la seua vida al desert. Però seran principalment Miquel i els seus amics, qui descobriran la realitat sobre el poble sahrauí: un poble dividit, part del qual està sotmès a una terrible invasió militar i part arraconat a la hammada, la zona més àrida del desert, on sobreviuen en camps de refugiats gràcies a una minsa ajuda internacional. Veuran també com han anat passant els anys i la situació dels sahrauís s’ha fet cada vegada més desesperant a causa de la hipocresia que alguns anomenen diplomàcia.

Francisco Collado Cerveró va estudiar Història però treballa com a bibliotecari des de fa un fum d’anys. Ha publicat un llibre sobre la història del moviment okupa a la ciutat de València. Un dels motius per presentar aquesta nova publicació és donar visibilitat i alertar els més joves de la nostra societat de les injustícies envers un poble oblidat i castigat com el sahrauí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada