7 de maig del 2010


El divendres 7 de maig de 2010 es lliurà el XX Premi Carmesina de Narrativa Infantil 2010.


Màrius Moneo amb l’obra: El pirata Arnús, és el guanyador del XX Premi Carmesina de Narrativa Infantil 2010.

El premi es va lliurar el divendres 8 de maig al Saló de Corones del Palau Ducal de Gandia. En el mateix acte també s’atorgà el guardó Francesc Ferrer i Pastor a Josep Piera.

El guardó, que convoca i organitza la Mancomunitat de Municipis de la Safor, està dotat amb 2.500 euros i l’edició de l’obra en la col•lecció “Els llibres del gat en la lluna” d’Edicions del Bullent.

Màrius Moneo, Nascut a Berga l’any 1964, va cursar els estudis de primària i secundària en aquesta ciutat. A partir de l’any 1982, compagina els estudis universitaris de Filologia (Universitat de Barcelona) amb els estudis musicals (Conservatori de Barcelona i Conservatori de Terrassa). L’any 1989 obté el títol de Llicenciat en Filologia Catalana i des de 1992 és professor agregat de Batxillerat. Va treballar cinc anys a l’IES Sant Ramon de Cardona i des de 1996 fins a l’actualitat a l’IES L’Alt Berguedà de Bagà.

Va ser un dels fundadors d’una revista d’àmbit local d’informació i humor ‘La veritat’. Ha fet cursos de redacció i conferències sobre literatura i cinema. L’any 2004 va guanyar el Premi d’humor i de sàtira Jaume Maspons i Safont amb la novel•la L’educació del bon lladre, publicada aquell mateix any. L’any 2010 ha obtingut el primer premi de teatre Ciutat de Gandia, en la seva IVa edició, amb l’obra El neguit de Màrsies.

L’obra guanyadora té com a protagonista un pirata: L’Arnús era una pirata que estava una mica fastiguejat de tot: trinxar, pelar, cremar, rebentar, robar, aixafar i escorxar ja no li feien cap il•lusió. L’única cosa que el feia córrer era una substància fosca i aromàtica, una menja dolça i amargant a la vegada, provinent del cor de les Amèriques, una beguda que s’havia convertit en el plat preferit de nobles i reis a les corts europees... Sabeu què vull dir? És clar, la xocolata.

Però la lluita per posseir aquest producte excels farà perdre la xaveta a més d’un personatge, com ara al seu principal enemic, Genís Delacau, i també a un vell virrei poca-solta, cosa que acabarà provocant un bon cacau!

El jurat, que ha estat composat Santiago Forné, Núria Sendra, Mario Viché, Pilar Calatayud i Manel Alonso ha destacat de l’obra la gran dosi d'humor i ironia que destil·la així com l'agilitat amb què està escrita.

El jurat ha destacat la gran qualitat de moltes de les obres presentades.

L’any passat Santiago Forné va guanyar amb l’obra L'últim linx que fou il•lustrada per Antoni Laveda

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada