12 de setembre del 2014

A Vilallonga, Un tren de llegenda, el Xitxarra, de Juli Capilla



El Col·lectiu Baladre de Villalonga ha organitzat el Cicle de conferències i xarrades Primavera d'hivern 2014. Aquest cicle se celebra un divendres de cada mes des de setembre fins a gener de l'any que ve, comença amb la presentació del llibre infantil “Un tren de llegenda, el Xitxarra” de Juli Capilla i il·lustracions d'Antoni Laveda.

Serà el divendres 19 de setembre a les 20h. a la Casa de Cultura de Vilallonga i anirà a càrrec de Josep Tarrassó, mestre i membre del Col.lectiu Baladre.

Destaquen que està especialment dirigit a lectors en edat escolar en l'etapa de primària, però que també el poden gaudir tots aquells que visqueren quan el tren Alcoi-Gandia encara estava en fucionament o n'han sentit parlar. O, simplement els amants de les bones històries.

En Un tren de llegenda, el Xitxarra El iaio Ferran convida els seus néts a pujar al tren de joguet que hi ha al parc del seu poble, Almoines. Però, de sobte... es troben en un tren de veritat! És el Xitxarra, l'antic tren dels anglesos que anava del Port de Gandia fins a Alcoi. Pel camí, coneixeran uns amics d'una altra època, herois i personatges llegendaris. Una aventura al·lucinant, plena de perills, que els ensenyarà uns mons i unes persones tan desconeguts per a ells com fantàstics.

Juli Capilla és escriptor i professor de Valencià. Ha publicat les novel·les L’Home de Melbourne i Tabarca. Aventura per la Mediterrània; a més de diversos poemaris i llibres de divulgació de la literatura. Va ser director de les revistes literàries Caràcters i Espai del Llibre, i col·laborador en diversos mitjans de comunicació.

Altres actes del Cicle seran Xarrada i projecció de diapositives sobre “El món dels bolets. Els nostres esclata-sangs” a càrrec de Joan Ros Sendra i Dionís Mascarell, Presentació d’un llibre sobre els últims dies de la guerra civil i final de la República, per Eladi Mainar, Presentació del llibre “La transició democràtica a la Safor” a càrrec dels seus autors, Vicent Cremades i Jesús Alonso i Xarrada i audiovisual  “Llobers per les nostres muntanyes”, a càrrec de la secció excursionista de l’Agrupació Muntanyista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada