12 de gener de 2015

A València, Llum i Estel, de Carme Miquel i El canvi climàtic


El dimarts, dia 20 de gener a les 19h es presentarà la darrera novel·la de Carme Miquel, Llum i Estel, a la llibreria 3i4 de València (Octubre Centre de Cultura Contemporània c/ Sant Ferran 12, València).

La presentació anirà a càrrec de Núria Sendra, editora d'Edicions del Bullent, i a Continuació s'obrirà una Taula rodona relacionada amb el llibre sobre l'enunciat "El canvi climàtic, ficció o realitat?" i en la qual participaran Ma. Josep Picó, periodista, especialista en periodisme
ambiental i en divulgació de la ciència, Ricardo Almenar, Doctor en Ciències biològiques i la pròpia Carme Miquel, autora del llibre.

Llum i Estel està ambientada l'any 2879. Uns expedicionaris de la ciutat de Sudlàndia han trobat una jove inconscient i defallida en un bosc. Sembla diferent i no se sap qui és, ni d’on ve ni com hi ha arribat, i ella tampoc ho recorda. L’anomenen Estel. L’interés que suscita la seua arribada posarà en marxa un esforç col·lectiu per ajudar-la a integrar-se i a superar aquella amnèsia. La memòria individual d’Estel i la memòria col·lectiva de Sudlàndia –i d’altres ciutats de la Gran Terra– es recuperaran gairebé alhora. Això donarà pas a una situació extraordinària: el retrobament de dos móns.

Carme Miquel naix a la Nucia (Marina Baixa), si bé la major part de la seua vida ha transcorregut a la ciutat de València, a la Marina Alta i a l’Horta Sud. Es defineix bàsicament com a mestra d’escola, professió que ha exercit durant vora quaranta anys, tot compaginant aquesta tasca amb la de l’escriptura. Ha publicat més de vint llibres de narrativa infantil, juvenil i d’adults, així com nombrosos textos divulgatius i articles de premsa.

En aquest vídeo l'autora ens fa cinc cèntims de l'obra:
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada