29 de setembre del 2020

Autors a les aules 2020: vols una trobada amb un escriptor o una escriptora al teu centre?

Un any més es posen en marxa programes que faciliten la visita d'autors i autores als centres educatius: n'hi ha un a Catalunya i un altre al País Valencià.

En l'entrada del 2019 (http://bullent.blogspot.com/2019/09/autors-les-aules-2019-vols-una-trobada.html) vam posar un llistat d'autors i autores Bullents que participen en els programes d'Autors a les aules (dels quals us tornem a parlar més avall en aquest apunt). Els podeu consultar allí. En aquest apunt destacarem els autors i autores dels darrers llibres publicats (per ordre de més recent a menys):

***La neurona Lectoreta és No-Ficció per a +6 anys. Fani Grande és a Autors a les Aules.

***
Pandora du sort és un àlbum per a +4 anys.  Paco Esteve Beneito és a Autors a les Aules també amb: Agres i dolces, que és per a adults

***

Dissabte, jazz per a lectors adults (o batxillerat). Rafa Gomar Lloret és a Autors a les Aules.

1) Podeu sol·licitar una ajuda a l'ILC dins el programa "Lletres a les aules" fins al 31 d’octubre.

Lletres a les Aules permet que l'alumnat lector entre en contacte directe amb els escriptors i escriptores i hi estableixi un diàleg al voltant dels seus llibres de creació i d'altres temes relacionats amb el fet literari com l'ofici d'escriure, el procés de creació, el món editorial, etc.


Punxeu ací per obtindre tota la informació (enllaç al web de cultura de la Generalitat de Catalunya).

La sol·licitud es fa per internet, en aquest enllaç. Per a centres de Catalunya, cal omplir el codi del centre al camp de l’usuari i repetir-lo dins el quadre de la paraula clau; Si el vostre centre no depèn de la Generalitat de Catalunya o teniu problemes d'accés poseu-vos en contacte amb la responsable del programa, Noemí Martinez (noemimartinez@gencat.cat). 

2) L'Acadèmia Valenciana de la Llengua i la Fundació Full també tenen un programa d'autors a les Aules. 

El formulari de sol·licitud, en aquest cas el podeu trobar aquí.
Les sessions (amb una durada d'una hora aproximadament) hauran de programar-se dins del 2020.

3) També hi ha altres autors que, tot i no participar d’aquests programes també fan o han fet visites a centres educatius per facilitar als alumnes que han llegit els llibres el contacte amb els creadors o creadores. 

Si vols interessar-te per algun escriptor o alguna escriptora d'Edicions del Bullent (els pots veure a https://www.bullent.net/autors/), només cal que ens preguntes https://www.bullent.net/contacte/
Al web de Bullent pots trobar Plans lectors amb suggeriments de lectura per nivells educatius, tant de Primària (http://www.bullent.net/didactica) com de Secundària (http://www.bullent.net/plalector-eso). A més, Bullent té un catàleg ampli, en el que pots trobar aquell llibre que interessarà més als teus alumnes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada