28 d’octubre del 2020

Contem i cantem 'Cinc en un llit', d'Anna Roig. Novetat Bullent


"Eren cinc en un llit i el petit ha dit: feu lloc!
Així tots rodaren, fins que un caigué". 

A la col·lecció Contem i cantem li faltava un títol, una cançó popular feta conte, de les que ensenyen a les feretes de casa a comptar cap endarrere, a anar restant. Ací el tenim: Cinc en un llit.

Aquest, però és un títol especial per diverses raons:

1. En lloc de tindre un divulgador de referència en té tres: Xesco Boix, que és el primer que la va cantar en català, Llorenç Giménez que és qui ens va donar la idea d'afegir-la a "Contem i cantem" i Àlvar Carpi que ens ha regalat una nova versió, que es pot escoltar en aquest enllaç.

2. Anna Roig l'ha il·lustrat a la manera de collage fotogràfic ben divertit i ple de color i té moltes més pàgines (40 en lloc de 32 o 24).

3. Hem aprofitat que és una cançó popular americana per a fer el llibre bilingüe, així, en cada pàgina també hi ha el text en anglès. Es pot escoltar a: https://youtu.be/WN-Kvr8ZiyI

Com en els altre títols, al final hi ha posat la partitura. 

Anna Roig Llabata (València, 1970) és il·lustradora i pintora. És llicenciada en la Facultat de Belles Arts de Sant Carles de València. Es va especialitzar en escultura i va emprendre els estudis doctorals sobre la dona dins el món de l'art. 

Realitzà diversos cursos de postgrau amb Francisco Jarauta, Mayte Beguiristain, Ramon de Soto, José Miguel G. Cortes i J. V. Aliaga entre altres, i també cursos d'il·lustració a l'editorial Barcanova. L'editorial en la que més ha publicat és Edicions del Bullent: Estel i els àngels i Estel estel·lar, de Lourdes Boïgues, La Masereta i La Nit de Nadal, de Paco Muñoz, El secret de l'estora Leonora, de Mercé Viana, Paco Muñoz, l'home de la guitarra, escrit per Enric Lluch. A l'editorial Bromera Els animals agraïts, de Llorenç Giménez, aquest llibre va ser el primer que va il·lustrar, el va publicar per primera vegada l'Institut Municipal de Cultura de Meliana. Es va esgotar aquella primera edició i després Bromera el va reeditar. ECIR, Edelvives-Terra Nostra i Anaya són altres de les editorials amb les que ha treballat.

Anna ha realitzat nombroses exposicions: a Siena, Rijeka, València, Girona, Madrid, Alacant, Ávila, Salamanca... i la seua obra es troba en múltiples col·leccions públiques i privades.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada