29 d’octubre del 2020

"Demana un desig", de Vicent Pardo, Millor llibre infantil als premis Samaruc dels bibliotecaris

 

Els Premis Samaruc que atorga l'associació de bibliotecaris valencians, enguany ha canviat el format típic de sopar i s'han entregat en el marc de la Plaça del Llibre de València.

Aquests premis arriben enguany a la seua 28ª edició i el jurat estava format per Marta Miñana, Maria Dolores Rubio i Lucia Tortajada com a bibliotecàries, Mercé Claramunt com a escriptora i Joan Carles Raga com a professor. 

Demana un desig
de Vicent Pardo, publicat per Edicions del Bullent, ha guanyat la modalitat de Millor llibre infantil. Pilar Sánchez, bibliotecària d'Aldaia, ha entregat el guardó a l'escriptor.
Es pot llegir el comunicat complet al seu blog
 

En una voreta del pensament de totes les persones viu la colla més increïble i divertida d’amigues i amics: és la formada pels nostres desitjos, fantasies, il·lusions i somnis. Sempre pensant, tramant i planejant mil maneres de fer-se realitat. Segur que tu també te l’has notat! 
Els desitjos són tan diversos com ho som les persones. I què passa quan un desig s’acompleix? Ui! Passa de tot, com podràs comprovar en les deu històries que apareixen en aquest llibre. Potser hauries de llegir-lo atentament perquè algun dia tu també et pots trobar vivint allò que has imaginat amb tantes ganes.

Per saber més del llibre: https://bullent.net/libro/3241-demana_un_desig 


Vicent Pardo, que ha guanyat el Samaruc en anteriors edicions, ha fet un bellíssim text d'agraïment que comença així:

Bona nit

Des de la plaça es veuen les sales de lectura de la Biblioteca Municipal, ara buides, quasi abandonades, els prestatges clausurats amb unes grans ics improvisades amb cinta de plàstic, les finestres obertes per airejar l’ambient.

Decebut, dones la volta a l’edifici buscant l’entrada i et trobes amb milers de cobertes de llibres que acoloreixen les portes de vidre i et conviden a passar. Quin contrast!

Impossible resistir-se.

Entres, actives el dispensador de sabó i fregant-te les mans observes al teu voltant. Un provisional mini-laberint bastit amb panells de fusta et condueix directe a una finestra amb dos pams d’obertura.

T’apropes atret pels ulls somrients de la bibliotecària que destaquen sobre la mascareta.

[...] 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada