2 de setembre del 2021

Llibres Bullents a La setmana 2021

La Setmana del llibre en català se celebrarà al Moll de la Fusta de Barcelona des del dia 10 fins al 19 de setembre. Els llibres d'Edicions del Bullent seran al mòdul 12 de l'AEPV, junt amb altres editorials.

El diumenge dia 12, a més, hi haurà un programa especial amb música, i participacions de molts escriptors i escriptores: "Contem i comptem". Dins d'aquest marc, a les 11,50 h. trobem a Mercé Climent i Ester Vizcarra que parlaran de literatura juvenil i dels seus llibres.

Ester Vizcarra presentarà Amaga't dels drons!, novel·la guanyadora del Premi Enric Valor.

Amaga't dels drons!
AURA mai s’havia plantejat que pogués existir un món diferent. A mitjan de l’actual mil·lenni, s’ha dut a l’extrem la desconnexió de la humanitat amb la naturalesa, tot és net i ordenat. Tanmateix, un arriscat experiment de tornar a introduir els animals de companyia, foragitats fa molt de temps de les cases per antihigiènics i infecciosos, desperta en ella la comprensió de la injustícia que s’està cometent amb les bèsties. Una femella de tigre es converteix en la seua fidel companya i, per molt que li posen les lleis pel davant, no pot resignar-se a abandonar-la al seu destí quan li siga retirada per haver crescut massa. Aura tractarà de salvar-la, amb l’ajuda de diversos personatges, sovint enigmàtics, i d’una computadora-robot que sembla massa espavilada per la seua condició. Resultarà el pla d’Aura com ella espera? Trobarà un lloc al món per a la seua amiga? No ho sap, però s’adona que l’animal, ignorant de les maquinacions humanes, només la té a ella.


A més, el dimecres 15 de setembre a partir de les 19h. Josep Muñoz Redón signarà el seu llibre Les fronteres de Walter Benjamin.



Us proposem acompanyar-nos fins a Portbou a la recerca del llegat del savi de Berlín: Walter Benjamin. Un intens i original periple vital amb què va afrontar el pitjors dimonis del seu temps, que d’alguna manera també és el nostre i que va acabar abruptament a la duana empordanesa. Un indret que, en paraules de Hanna Arendt, en visitar la tomba del filòsof, «és un dels racons més bells del planeta…». Sobretot perquè avui reivindicar la figura del filòsof alemany no és un exercici formal deslligat de la realitat del nostre temps. Perquè Benjamin pateix o anticipa –i, per tant, hi pensa–, algunes de les pitjors malures que estem patint en l’actualitat: el feixisme, l’exili, el domini subjugant dels mitjans de comunicació de masses, l’alienació econòmica, el consum descontrolat, la destrucció a marxes forçades de la naturalesa... tot això contrapuntejat per consideracions de caràcter més quotidià que focalitzen la reflexió en objectes o accions suposadament fútils com les postals, el menjar, la fotografia, el passeig, el col·leccionisme o les antiguitats...

Aquests i altres llibres es podran adquirir al mòdul 12 de l'AEPV fins al diumenge 19 de setembre.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada