3 de setembre del 2021

L'illa del corall. Per entendre la relació entre la Corona d'Aragó i Sardenya, de Maria Josep Carro de Mena #NovetatBullent

 


El llibre L'illa del corall. Per entendre la relació entre la Corona d'Aragó i Sardenya, de Maria Josep Carro de Mena arriba a les llibreries ens uns dies.

La troballa d’un antic manuscrit serveix com a motiu per endinsar-nos en una història que ens fa viatjar, creuant la Mediterrània, al segle XIV, a l’Alguer. Allí, una dona extraordinària ens descobreix la vida d’una família de comerciants valencians així com la situació de la Corona d’Aragó a la baixa Edat Mitjana; la convivència entre les comunitats cristianes, islàmiques i jueves; el comerç; la forma de vida de les famílies i el paper de les dones en un període que, si bé hi augura canvis, encara resta molt arrelat en els costums medievals. Aquest escrit ens mostrarà com, des de molt antic, ja hi hagué dones (com ara Tròtula de Salern) que saberen obrir camins per portar endavant els seus projectes.

Maria Josep Carro de Mena (València 1955) és llicenciada en filosofia per la Universitat de València i ha dedicat tota la seua vida laboral a conrear la seua passió, l’ensenyament del Valencià com a professora de Secundària i Batxillerat. Malgrat haver investigat sobre la Corona d’Aragó a l’època medieval, tant a nivell històric com literari, per elaborar materials didàctics per a l’aula, fins ara no havia trobat el temps necessari per concretar aquesta recerca en una obra literària. Viu a Alboraia molt a prop d’on va nàixer, entre la mar i l’horta.

Per saber més sobre el llibre o llegir les primeres pàgines:
https://bullent.net/libro/3288-illacorall

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada