21 de setembre del 2022

El dolor dels senzills. Fusta de Carrasca, de Manel Alonso, en vídeo i presentació a Puçol

 


En l'univers literari de Manel Alonso Puçol té un lloc destacat. També en l'univers vital perquè en aquest cas no ens cal separar l'obra de la persona. Ni ens cal ni ho volem fer. A la novel·la "Fusta de carrasca" podem trobar-hi molta veritat. 
Les persones que la protagonitzen són gent comú, que pateix les decisions de la gent poderosa i accepta els infortunis que els suposa perquè, què més podríem fer? Per esquivar-los en la mesura del possible deixen de viure el poble dels ancestres, però no l'obliden, així com passen a ser també del lloc on han vingut.

La narradora s'autodefineix així: «Jo era una xiqueta menuda, de cabells rulls i castanys, cara redona i front ample, cuixes gruixudes i unes orelles gracioses.»

El dolor, però, no només hi apareix a sovint sinó que quasi és el motiu de la novel·la: 
«Soc tossuda, soc la dona menuda feta de fusta de carrasca, feta per aguantar els embats de la vida.»

L'escriptor, el poeta, dóna veu a la dona menuda feta de Fusta de Carrasca i tot té sentit. Es presenta el llibre a Puçol i té més sentit encara perquè esdevé l'escenari perfecte per a la història d'amor que és aquest llibre. 

En parlarem més el dia 30 de setembre a les 19,30h a la la Casa de Cultura (carrer santa Teresa, 10) de Puçol.

Hi intervindran l'autor, Manel Alonso, i l'editora, Núria SendraVicent PenyaManel Hurtado i Pilar Santos llegiran fragments del llibre i conversarem.

En aquest vídeo, Manel Alonso ens explica coses curioses:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada