27 de setembre del 2022

Josep Bernabeu i "Pandèmia" a l'Espai Ciència de l'Octubre

 


El proper dimecres 5 d'octubre, a l'Octubre CCC (c/Sant Ferran, 12 de València) la periodista Reis Juan i el catedràtic d'història de la ciència Josep Bernabeu Mestre conversaran sobre el llibre "Pandèmia. Quan el passat és pròleg del futur" del qual Bernabeu Mestre n'és autor. Començarà a les 19h.

Amb la pregunta «pot un virus explicar una pandèmia?» es centra des de l’inici la qüestió clau que pot ajudar a entendre, de manera didàctica, la complexitat dels factors que hi ha darrere d'una pandèmia. 

A partir de la idea que cada període i civilització ha comportat una càrrega de malaltia lligada als canvis en les formes de vida i els problemes d'adaptació que comporten, en successius apartats s'explica com han anat sorgint les malalties de naturalesa infecciosa que han acompanyat a l'espècie humana, amb una atenció particular als factors que expliquen la seua difusió i comportament epidèmic. 

Des dels supòsits d’allò que coneixem com la història aplicada, l’assaig fa un ús del passat per a entendre el present i encarar el futur. El lector trobarà les claus per a interpretar de manera crítica la realitat que comporta una pandèmia i com poder afrontar-la des del coneixement.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada