16 de setembre del 2022

Autors a les aules 2022: vols una trobada amb un escriptor o una escriptora al teu centre?

Un any més, FULL i l'AVL posen en marxa el programa AUTORS A LES AULES, que facilita la visita d'autors i autores als centres educatius.

Ací trobareu el glossari complet dels qui participen al programa: https://autorsalesaules.com/glossari-dautors/

En aquest apunt destacarem els autors i autores dels darrers llibres publicats, però podeu consultar el nostre apunt d'anys anteriors per trobar-ne més:  

JESÚS HUGUET - 10 gossets





Un animal de companyia és un amic que depén de tu. Si l’adoptes (sempre millor que comprar-lo), l’has de cuidar molt i no abandonar-lo mai. Aquest llibre és una cançó d’algú que tenia deu gossets. Un llibre per aprendre a contar de darrere cap avant.

MIQUEL PUIG CUADAU-  De Mercats 




De mercats és un llibre que parla dels mercats, de les fires, dels porrats... I això és parlar de temes tan diversos com: ecologisme, arquitectura, models de compra i alimentació, expressions lingüístiques, història, edificis emblemàtics, oficis relacionats... Escrit de manera dinàmica i atractiva, ens fa arribar els aromes dels mercats, els colors al vent de la roba de les seues parades, els crits dels venedors, i tot l’ambient que ens és tan propi. (Premi Infantil de No Ficció Ma Dolores Català Amorós).

JORDI RAÜL VERDÚ PONS - Primeres Rondalles d'Enric Valor






Enguany hem publicat: Abella, amb il·lustracions d'Àngela Barratxina, Joan-Antoni i els torpalls, il·lustrat per Dani Cruz i Don Joan de la Panarra, amb els dibuixos d'Antoni Laveda.

MARIANO CASAS - Els secrets de l'Eixample




Els secrets de l’Eixample, va ser Premi Enric Valor de literatura Juvenil
Al protagonista, la família li ha trobat un lloguer sospitosament barat per a la zona acomodada on es troba. A més, la misteriosa conducta de la propietària de l’estudi on viu i l’estranya mort de la seua neta el refermen en que alguna cosa no va bé. Una novel·la de misteri ambientada al barri de l'Eixample.

MARIA JOSEP CARRO DE MENA - L'Illa del corall. Per entendre la relació entre la Corona d'Aragó i Sardenya. 



LA TROBALLA d’un antic manuscrit serveix com a motiu per endinsar-nos en una història que ens fa viatjar, creuant la Mediterrània, al segle XIV, a l’Alguer. Allí, una dona extraordinària ens descobreix la vida d’una família de comerciants valencians així com la situació de la Corona d’Aragó a la baixa Edat Mitjana; la convivència entre les comunitats cristianes, islàmiques i jueves; el comerç; la forma de vida de les famílies i el paper de les dones en un període que, si bé hi augura canvis, encara resta molt arrelat en els costums medievals. Aquest escrit ens mostrarà com, des de molt antic, ja hi hagué dones que saberen obrir camins per portar endavant els seus projectes.

MATILDE GORDERO MORENO - Mai no s'acaba de tornar

—> https://autorsalesaules.com/2022/08/30/matilde-gordero-moreno/


MANEL ALONSO CATALÀ - Fusta de carrasca

—> https://autorsalesaules.com/2018/03/21/manel-alonso-catala/


COM PARTICIPAR?

1. Visita autorsalesaules.com

2. Escull a l'escriptor amb qui vols tenir la xerrada sobre el fet creatiu de l'escriptura i emplena el formulari de sol·licitud

FORMULARI DE SOL·LICITUD

3. Una vegada FULL aprove la sol·licitud, l'autora o l’autor contactarà amb el centre per programar la sessió.

4. Envieu fotos de record de la sessió a comunicacio@fundaciofull.com per a fer-ne difusió a les xarxes socials.

També hi ha altres autors que, tot i no participar d’aquests programes també fan o han fet visites a centres educatius per facilitar als alumnes que han llegit els llibres el contacte amb els creadors o creadores. 

Si vols interessar-te per algun escriptor o alguna escriptora d'Edicions del Bullent (els pots veure a https://www.bullent.net/autors/), només cal que ens preguntes https://www.bullent.net/contacte/

Al web de Bullent pots trobar Plans lectors amb suggeriments de lectura per nivells educatius, tant de Primària (http://www.bullent.net/didactica) com de Secundària (http://www.bullent.net/plalector-eso). A més, Bullent té un catàleg ampli, en el que pots trobar aquell llibre que interessarà més als teus alumnes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada