14 de febrer del 2023

A Petrer, "Pandèmia. quan el passat és el pròleg del futur"

 


Pot un virus explicar una pandèmia?
Josep Bernabeu es fa aquesta primera pregunta al llibre "Pandèmia. Quan el passat és pròleg del futur" per a, a continuació, explicar la complexitat dels factors que hi ha darrere les pandèmies. 

A partir de la idea que cada període i civilització ha comportat una càrrega de malaltia lligada als canvis en les formes de vida i els problemes d'adaptació que comporten, en successius apartats explica com han anat sorgint les malalties de naturalesa infecciosa que han acompanyat a l'espècie humana, amb una atenció particular als factors que expliquen la seua difusió i comportament epidèmic. 

Des dels supòsits d’allò que coneixem com la història aplicada, l’assaig fa un ús del passat per a entendre el present i encarar el futur. El lector trobarà les claus per a interpretar de manera crítica la realitat que comporta una pandèmia i com poder afrontar-la des del coneixement.

Una de les coses que poden eviat una pandèmia és estar ben informat i Josep Bernabeu ha encetat una ruta pandèmica per tal d'explicar-ho. La propera parada serà a la Sala multifuncional del Museu Dámaso Navarro de Petrer (c/ La font, 1) el dijous 23 de febrer a les 19h.

Acompanyarà Josep Bernabeu, el Doctor en Història Tomàs V. Pérez Medina.

L'autor ens parla breument del llibre en aquest vídeo: https://youtu.be/VzfEZZaqNMcCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada