26 de setembre del 2024

A Dénia i a Sagunt, "La terra i la paraula", de Juli Capilla


La setmana que ve  'La terra i la paraula', de Juli Capilla, darrer Premi Josep Vicent Marqués d’assaig dels Premis Ciutat de València, fa doblet de presentacions: 


A Dénia: 
 📆 Dimarts, 1 d'octubre, a les 19,30h. ⌚ en la Biblioteca de Dénia (c/ sant Josep, 6, Dénia)📌.  Hi intervindrà Juli Capilla, i el poeta Antoni Prats. 👥

A Sagunt: 
 📆 Dijous, 3 d'octubre, a les 19h. ⌚ en el Centre Cultural Mario Monreal, Aula 2 (c/ Roma, 9, Sagunt)📌.  Hi intervindrà Juli Capilla, i l'escriptor Antoni Gómez. 👥

El llibre està rebent molt bones crítiques i bona acollida allà on va, perquè, com ha dit l'escriptor Jovi Lozano-Seser els darrers dies en un vídeo a les seues xarxes, "fusiona totes les vessants de Juli Capilla: la part d'assagista, la part de poesta i la part de narrador" (es pot veure el vídeo, per exemple, a https://x.com/joviseser/status/1837582634458714176)

Un poble, la terra roya i la pedra blanca. Un poble apartat i fronterer, Pedralba. Una mort prematura que ho capgira absolutament tot, que ho anorrea. La perdurabilitat de la paraula, malgrat tot. De la terra i la paraula. Aquest és un llibre de memòries i un dietari ensems. Les històries i les vides de la gent d’un poble qualsevol. El temps que s’ho enduu tot sense remei.


Juli Capilla ens ofereix, amb 'La terra i la paraula', un text brillant, un testimoni sobre l’amistat, la mort i també la vida; sobre la bellesa dels moments viscuts. Un text poètic i assagístic alhora que ha merescut el Premi Josep Vicent Marqués d’assaig dels Premis Ciutat de València.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada