20 de setembre del 2024

A Pego, "Trinquets trencats", de Sergi Durbà

 



Trinquets trencats, de Sergi durbà, es presenta a Pego el divendres 27 de setembre. Serà a la Biblioteca Carmen Alemany Blay a les 19,30h. i, a més del mateix autor, Sergi Durbà, intervindran en l'acte el regidor de cultura Josep Mengual, el coordinador d'esports Josep Llorca i l'editora Núria Sendra

Què sabem sobre del trinquet de Pego? A penes en queda algun ressò del passat, el nom d'un bar… No ha arribat a aparéixer al llibre Trinquets trencats. En aquest apunt de l'arxiu municipal de Pego ens parlaven d'un jugador del poble, Pascual Carrió Sastre “Roget de Pego”, amb fotografia inclosa:


Hi haurà records per compartir, això sí. I, potser, alguna cosa més? El dia 27 ho sabrem.

Els trinquets són els grans oblidats dels nostres pobles, joies arquitectòniques caigudes en desgràcia que, per estranyes i capricioses conjectures de la uniformitat, han arribat a aquest present ferides i amb escasses possibilitats de reverdir els seus temps gloriosos d’escales plenes i ben acolorides d’aficionats. 

Trinquets trencats ret homenatge a uns espais de retrobament popular que acumulen tantes històries belles i entranyables com la gent haja pogut oblidar, tot un conjunt d’imatges colpidores pròpies d’una època de la qual queda allò que pocs volen veure avui: les restes d’una vida digna representativa del batec de l’autenticitat. 

Hi ha molts trinquets trencats. Molts. Aquest llibre tan sols s’aproxima a aquells que li han obert les portes i que encara respiren entre requalificacions urbanístiques i afers de dubtosa honestedat, ben capaços de resistir en peu malgrat les envestides d’una modernitat que tot ho marceix i tot ho devora.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada