16 d’abril del 2013

Lliuren la medalla de plata del CVC a Bernat Capó


El ple del Consell Valencià de Cultura va acordar per unanimitat, el passat mes de febrer, destacar Bernat Capó per la seua obra literària i el seu compromís amb la llengua dels valencians. I ho fan lliurant-li la medalla de Plata d'aquest organisme.

A Edicions del Bullent celebrem aquesta decisió, perquè realment pensem que Bernat Capó és un home digne de ser distingit pel seu treball com per la seua bonhomia. De fet, el Premi Bernat Capó ja duu el seu nom amb aquesta voluntat de reconeixement.

No cal dir que acudirem a l'acte. Tal i com diu en la invitació amb la que hem encapçalat aquest escrit, l'acte serà:

Data: Dimecres, 17 d'abril de 2013
Lloc: al Centre d'Art Taller Ivars (Pl. Germans Ivars, 5)
Hora: 20 hores

A més, la millor maner a de fer un reconeixement a l'obra literària de Bernat Capó és llegint els seus llibres, aquests són els que hem publicat a Edicions del Bullent:










Costumari valencià (Costumari valencià / 1Costumari valencià / 2 i Costumari Valencià / 3)

Bernat Capó i Garcia (Benissa, la Marina Alta, 1928). Periodista. Ha col·laborat en tots els diaris del País Valencià i en diverses revistes d’àmbit estatal. Fou fundador i director del periòdic comarcal El poble de la Marina i és autor d’una nombrosa producció literària entre la qual cal destacar: Estampes pobletanesEl rossinyol del Pou d’AvallOn ets Gigi?El cant de l’alosaLa criminalaEspigolant pel rostoll moriscDe Berdica a Navayork Viatges i aventures de Pere BigotTerra de cireres i els tres volums del Costumari valencià, amb el qual l’escriptor ha mantingut el sabor del nostre costumisme i ha donat, al mateix temps, testimoni fidel del passat a les generacions futures. Pel reconeixement a aquesta tasca el 1999 es va crear un premi dedicat a la difusió de la cultura popular que duu el seu nom.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada