11 d’abril del 2016

El gegant Mitjafava, d'Empar Ferrer i Mar Llobell. Novetat #LIj


Empar Ferrer ha escrit El gegant Mitjafava, un conte infantil basat en l'apel·latiu de "mitjafava" que reben els naturals d'El Poble Nou de Benitatxell. Ha estat il·lustrat per Mar Llobell i publicat a tot color.

El gegant Mitjafava explica la història de Ximo a qui, de tan menut com era li deien Ximet... Ximet, el gegant mitjafava. Des de la primera frase, aquest conte posa negre sobre blanc les contradiccions de la vida. Descobrim mitjançant la mirada d’un xiquet una societat sacsejada per la fam i les xicotetes (i no tan) injustícies quotidianes. Però tenim un heroi amb bon cor, que aliat amb una d’aquestes fades que tots hem conegut de xiquets, capgira la realitat.

Aquest conte desfà tòpics i ens transporta a una geografia trencada de penya-segats i acaronada per bancals de ceps que identifiquem al primer colp d’ull amb la Marina i el Poble Nou de Benitatxell. L’autora, la periodista i escriptora Empar Ferrer, trena un relat màgic i realista, senzill i alhora complex. El conte serpeja per dreceres de penya-segats. Per a xiquets i majors, una història d’arrels i futur.

Empar Ferrer és periodista i escriptora. Ha treballat com a presentadora i guionista en televisió. A l’any 2000 va rebre un accèssit en el Primer Concurs de Narrativa per a Dones de la Generalitat Valenciana pel seu relat Giboulée de fraises. La seua primera novel·la, Lo que perdí entre las nubes, va aconseguir un gran èxit editorial i va camí de la tercera edició. En la actualitat compagina la seua professió de periodista amb l’escriptura.

Mar Llobell és dissenyadora gràfica. Durant els seus anys de professió ha treballat en diverses agències de comunicació i impremtes. Actualment i des del 2014, té el seu propi estudi de disseny Crea’t, amb el qual intenta apropar el disseny gràfic a la gent del carrer, afegint encant a qualsevol celebració.

El llibre es presentarà per primera vegada el divendres 15 d'abril a la Biblioteca Municipal d'El Poble Nou de Benitatxell, a les 19,30h.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada