21 d’abril del 2016

A Barcelona, Agres i dolces, de Paco EsteveHi ha moltes activitats a la 12a Setmana Cultural de l'Espai País Valencià a Barcelona. 
Entre elles, el divendres 29 d'abril, a les 19:30, es presenta Agres i dolces a Casa València (c. Còrsega, 335), amb l'autor, Paco Esteve, i Pau Vidal. 

Agres i dolces: Estratègicament arrecerat a la vall septentrional de la serra de Mariola, el parlar d'Agres (el Comtat) manté el sabor ancestral d'una manera de comunicar-se única al món i és alhora punt de trobada dels parlars de la Vall d'Albaida i la Costera amb els de l'Alcoià i el Comtat. Agres i dolces apareix amb la voluntat de divulgar i repopularitzar un material lingüístic i literari ben viu. A més d'una descripció del parlar agresà i un detallat corpus toponímic, conté un extens aplec etnopoètic de rondalles, refranys, frases fetes, cançons, versets, endevinalles i altres creacions col·lectives que són bona mostra de la riquesa oral que atresoren els nostres pobles i que ajuda a ampliar i acolorir els repertoris del valencià actual.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada