26 d’abril del 2016

El rei Astoret. Novetat #LIJ


Seguim presentant-vos les noves adaptacions de les Primeres Rondalles d'Enric Valor dirigides als més menuts. Ja ha arribat El rei Astoret.

Fa molts anys, la bruixa Safranera va fer un encantament al rei Astoret: “T’enamoraràs d’una bellíssima fadrina que veuràs en somnis i mai no la trobaràs!” Així va ser. Per més que enviava emissaris a buscar Margarida Blanca no la trobaven. Per a trobar al rei que ella també veia en somnis, la jove hauria de fer un llarg camí i passar unes proves duríssimes.

I a dia de hui les feines d'adaptar-les i il·lustrar-les li han pertocat a Jordi Raül Verdú i a Priscila Arándiga, respectivament, per a fer-les més senzilles i entretingudes per al públic infantil. A continuació us deixem un tast amb les primeres pàgines del llibre.

 

Les quatre rondalles que apareixen publicades enguany són La crida de la rabosa / Comencilda, Secundina i Acabilda, El rei Astoret, El jugador de Petrer i Nabet. Les presentarem a la 51 Fira del llibre de València el diumenge 1 de maig a les 12 hores.

L'any passat aparegueren els quatre primers llibres, que corresponen a cinc rondalles, L'albarder de Cocentaina, I queixalets, també!, El dimoni fumador, El príncep desmemoriat i Història d'un mig pollastre.

Les Rondalles valencianes foren recollides per Enric Valor, un dels escriptors més reconeguts del nostre país i Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, va nàixer a Castalla el 1911 i va morir a València el 13 de gener del 2000. Va estar investit Doctor Honoris Causa per diverses universitats, entre elles la Universitat de València i la Universitat Jaume I. Va ser autor d’una nombrosa producció literària, dins la qual ocupen un lloc especial aquestes Rondalles valencianes. Sense elles no hauria estat possible gaudir d’una bona part de les històries que la pervivència oral havia integrat en la nostra memòria col·lectiva. Enric Valor va saber posar-les per escrit amb una riquesa de llenguatge i una qualitat narrativa incomparables.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada