26 d’abril del 2016

La crida de la rabosa / Comencilda, Secundina i Acabilda Novetat #LIJ


Ja ha arribat una nova fornada de les Primeres Rondalles d'Enric Valor. En aquest cas el llibre inclou dues rondalles encarades al públic infantil, La crida de la rabosa i Comencilda, Secundina i Acabilda, il·lustrades per Antoni Laveda i adaptades per Jordi Raül Verdú.

Les presentarem a la 51 Fira del llibre de València el diumenge 1 de maig a les 12 hores.

Es tracta de dues rondalles en què una rabosa, l’animal més astut de les muntanyes, intenta enganyar un gat en La crida de la rabosa i un llop en Comencilda, Secundina i Acabilda.

Durant anys, Enric Valor es dedicà pacientment a recopilar rondalles de la tradició oral a les zones rurals de tot el País Valencià. A més de la tasca compiladora, amb aquestes rondalles crea un món literari propi, amb el triple objectiu de reforçar-les de contingut valencià, de posar en joc un llenguatge expressiu i de convertir-les en peces literàries.

Tant el canvi de referents a la vida dels joves com l’alt nivell del llenguatge que utilitza, però, les fan difícils d’assimilar pel públic lector més jove, tot i que són treballades a primària molt a sovint per la seua vàlua i per l’atractiu de les històries que s’hi conten per als xiquets.

L’adaptador, Jordi Raül Verdú, no podria ser millor elecció. El projecte, a més, compta amb l’assessorament i beneplàcit del propi fill d’Enric Valor o del professor Vicent Brotons, entre altres. Jordi Raül Verdú (Alcoi, 1960) és escriptor, mestre, contacontes i ha fet animacions lectores a Madrid, els EUA, Andorra i, per suposat, a la seua terra. Ha compilat vora un centenar de rondalles i és autor d’una quarantena de llibres de literatura infantil. L’any 2010 el periòdic Ciudad li otorgà el premi CAM Medi Ambient.

Les quatre rondalles que apareixen publicades enguany són La crida de la rabosa / Comencilda, Secundina i Acabilda, El rei Astoret, El jugador de Petrer i Nabet.

L'any passat aparegueren els quatre primers llibres, que corresponen a cinc rondalles, L'albarder de Cocentaina, I queixalets, també!, El dimoni fumador, El príncep desmemoriat i Història d'un mig pollastre.

Ara us deixem un xicotet tast de La crida de la rabosa:






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada