9 d’abril del 2016

A Públics de Dénia, Presentació Vestida de lluna, d'Elvira Cambrils


El proper divendres 15 d'abril tenim una cita ineludible a la Llibreria Públics de Dénia (Carrer de Patricio Ferrándiz, 16). I és que en aquest indret tindrà lloc la presentació del llibre Vestida de lluna d'Elvira Cambrils.

Comptarem amb la presència de l'autora en una presentació que anirà a càrrec de l'escriptora Roser Cabrera.

L'autora, Elvira Cambrils (Pego, 1955), ha dedicat la seua vida professional a la docència com a catedràtica de batxillerat de filosofia, entre 1980 i 2015, per diferents instituts de les comarques centrals del País Valencià. El primer contacte amb l'escriptura creativa es produeix a través de la ràdio –Graffiti, Ràdio Lliure (1985-88) i Estirant el fil, Ràdio Municipal de Pego (2003-2006). El 2006, amb el guardó del premi de narrativa Blai Bellver de Xàtiva entra de ple en el món de la ficció amb el llibre de relats Mira'm, Amor (Bromera, 2007). Li segueix la novel·la El bes de l’aigua en la qual reivindica la figura de la feminista Maria Cambrils així com de les dones de la República (Bullent, 2010). El conte Foc a la llar és guardonat, el 2011, amb el XXX Premi de narrativa Felipe Ramis. El 2014, publica la segona novel·la, Tot el que tinc per ballar amb tu en Edicions del Bullent, una història d'empoderament femení amb la que recull molts reconeixements.

Vestida de lluna és un llibre de viatges, que pot llegir-se com una novel·la, construït amb setze narracions –contes, diaris i relats– encadenades per la veu de la protagonista-autora. Un llibre d'autoficció que parteix de la veritat de les experiències viscudes per a donar-los forma amb la imaginació. L'escriptora recrea els paisatges estimats de la cultura clàssica –Delos, Troia, la Sulfatara–, el romanticisme oriental –Istanbul, Amman–, el nord d'Àfrica –Marràqueix, Sousse– i salta l'oceà per a reviure l'èxode valencià a Ellis Island de principis de segle XX i les penalitats i la sensualitat de la Cuba actual. L'aventura del viatge s'uneix a l'aventura vital de la protagonista, una aventura que no cessa i de la qual forma part l'experiència literària.

Aquest llibre ha estat guardonat amb el Premi Soler i Estruch 2015, després d'haver convençut el jurat gràcies a l'originalitat i la qualitat literària de la proposta, una sèrie de contes que són com belles postals de viatges on no només es descriuen paisatges sinó també trobades humanes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada