5 de març del 2011

El bes de l'aigua a la setmana de la dona


El bes de l'aigua és una novel·la de dones. Dones anònimes de la Segona República, dones lluitadores. Dones a l'actualitat amb idees pròpies i amb dilemes actuals, també.

Per això és normal que anunciem dues presentacions dels llibre en la setmana del 8 de març. O excuses per trobar-se amb l'autora, Elvira Cambrils, una gran persona que convida a escoltar-la i dialogar. Preneu nota:

A BELLREGUARD:

Data: Dilluns, 7 de març de 2011
Hora: 20:00 hores
Lloc: Biblioteca de Bellreguard

 A XÀBIA

Data: Divendres, 11 de març de 2011
Hora: 20:00 hores
Lloc: a la Casa de Cultura de Xàbia

A càrrec de Carme Miquel i amb actuació de La Sonora del Maurà.

L’interés per l’escriptora valenciana Maria Cambrils, defensora dels drets de les dones al primer terç del segle XX, constitueix el punt de partida d’una recerca que ajudarà a la protagonista de la novel·la a endinsar-se en la maduresa encarant les inseguretats personals en un món a la deriva. La resistència a la depredació urbanística, el temor per la pèrdua de la identitat cultural, la complexa relació entre amor i sexe, la qü...estió feminista i la literatura acompanyen la protagonista en el recorregut pels es­de­ve­niments històrics d’un poble de la Marina Alta durant la Segona República. La riquesa humana de personatges, com el metge Guitart, Maria Cambrils, el ti Fernando Sena, Antonio Abad o Pepa Pons, cons­trueix un ca­li­dos­copi de les inquietuds socials i polítiques d’una època marcada per la il·lusió a pesar de les ad­ver­sitats.

http://www.bullent.net/3Coleccions/llficha.php?llisbn=8499040357

Quadern de navegació: http://sites.google.com/site/elbesdelaigua

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada