23 de març del 2011

Els papers àrabs, d’Ivan Carbonell, una novel•la de tresors propers



Arriba ara a les llibreries el llibre guanyador de la 30a. edició del Premi Enric Valor de narrativa juvenil

Els papers àrabs mescla una antiga història de bruixeria perduda a través de segles i d’arxius amb les aventures actuals d’un grup de joves de Cocentaina i de Riba-roja. Els joves, que es coneixen en un viatge a Andorra i a Rialp, descobriran manuscrits àrabs amagats durant segles per les serres de Riba-roja i Vilamarxant, llegiran els versos de l’Espill de Jaume Roig i una nit màgica coneixeran el sabor de la por. Perseguits per estranys personatges, vigilats per un misteriós professor, entre nits de discoteca i excursions nocturnes a la serra aniran enamorant-se entre ells mentre resolen un misteri indesxifrable. Un misteri de papers àrabs i d’un tresor prohibit que no saben que és tan perillós com intens és el sabor del primer bes.

Com a novel·la per a joves que és, arriba envoltada de noves tecnologies.

Es pot veure a Ivan carbonell presentant la seua novel·la en un video de youtube: 


Es poden llegir unes primeres pàgines de mostra:  




I, el que més interessarà als ensenyants, es pot trobar una excel·lent guia didàctica a la xarxa elaborada pel professor Natxo Moral utilitzant les TIC. Es tracta d’una web molt completa que treballa per parts el llibre i amb l’avantatge que pot beure de la gran quantitat d’informació que sobre aquest trobem a internet. La podeu visitar a: http://sites.google.com/site/elspapersarabs/

L’autor, Ivan Carbonell Iglesias, va nàixer a València el 1979 és llicenciat en Filologia Catalana i llicenciat en Humanitats per la Universitat de València, on estudia el Grau d’Història. És professor de Valencià en Secundària i ha guanyat nombrosos premis de literatura breu, com ara el Sambori universitari, el Felipe Ramis o els Premis Bancaixa-Universitat de València. Té publicada a l’editorial Tabarca La nit de la princesa i amb la novel·la El secret del Mas de la Pedra va guanyar l’XI Premi de Narrativa Ciutat de Torrent 2009. Amb Els papers àrabs ha guanyat el 30é Premi Enric Valor de narrativa juvenil. És membre de l‘Associació Internacional de Llengua i Literatura Catalana (AILC) i del Centre d’Estudis Contestans de Cocentaina (CEC)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada