23 d’abril del 2018

A Bocairent, Contalles de iaios i iaies, de Jordi Raül Verdú


Bocairent és Ciutat Lectora. Treballen per tal de reforçar les activitats de foment lector dins les quals està la Fira del llibre de Bocairent.

En aquest marc, la plaça de l'ajuntament bullirà d'activitats, entre les quals destaquem la presentació de "Contalles de iaios i iaies", de Jordi Raül Verdú. Un acte que està guanyant adeptes per allà on va i confiem que a Bocairent no serà distint.

Serà el dissabte 28 d'abril a les 18,15 hores.

"Contalles de iaios i iaies", és un recull de trenta rondalles arreplegades al llarg de cinc comarques (L’Alcoià, El Comtat, La Marina Alta, La Marina Baixa i El Vinalopó Mitjà) del meridional valencià. Les contalles arreplegades per Jordi Raül Verdú ens endinsen en tot un univers de personatges tan originals i majestuosos com estrafolaris i arquetípics. Personatges que viuen aventures o desventures alegres, tristes, meravelloses, costumistes, cruels; que se’n riuen dels límits de la crua i sovint extremadament dura realitat. Són les nostres històries primigènies contades en la llengua genuïna que ens humanitza i ens dignifica. Conviden a una lectura feliç i assossegada, però, per favor, imagineu-les contades —l’estil sintàctic i fraseològic de l’autor invita a fer-ho—, per a després contar-les vosaltres. Perquè on es pose una divertida, trista o bella rondalla narrada a la “vora de la llar”, “prop del foc” —o a la fresqueta d’una plàcida nit d’estiu—, i encetada amb l’encisador i màgic “Això era una volta”, que s’admiren les de potents rajos lluminosos i efec­tes sonors inversemblants.

Pots saber més sobre el llibre a https://www.bullent.net/libro/3227-Contalles.

Pots fullejar algunes pàgines del llibre "Contalles de iaios i iaies", de Jordi Raül Verdú, on line a  https://issuu.com/bullent/docs/_45__contallesdeiaiosiiaies




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada