4 d’abril del 2018

A La Vall de Gallinera, Contalles de iaios i iaies al Mercat de la Foradà


El proper diumenge 8 d'abril és el millor moment per anar a veure l'incomparable paisatge de cireres florits de la Vall de Gallinera, i fer cap al Mercat de la Foradà que se celebra a Benialí de matí.

A les 12 h. hi haurà també "Contalles de iaios i iaies", de Jordi Raül Verdú. A la plaça del mercat, Jordi Raül ens traslladarà al món de l'imaginari valencià que ha vessat al seu llibre.

Les "Contalles de iaios i iaies"  arreplegades per Jordi Raül Verdú ens endinsen en tot un univers de personatges tan originals i majestuosos com estrafolaris i arquetípics. Personatges que viuen aventures o desventures alegres, tristes, meravelloses, costumistes, cruels; que se’n riuen dels límits de la crua i sovint extremadament dura realitat.
Són les nostres històries primigènies contades en la llengua genuïna que ens humanitza i ens dignifica. Conviden a una lectura feliç i assossegada, però, per favor, imagineu-les contades, per a després contar-les vosaltres. Perquè on es pose una divertida, trista o bella rondalla i encetada amb l’encisador i màgic “Això era una volta”, que s’admiren les de potents rajos lluminosos i efec­tes sonors inversemblants.

"Contalles de iaios i iaies" ha guanyat el Premi Bernat Capó de difusió de la cultura popular i en pots saber més coses a: https://www.bullent.net/libro/3227-Contalles.
En aquest cartell hi ha el programa complet del Mercat de la Foradà:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada